Шредер се жени пети пут, Вучић на свадби

0

Бивши немачки канцелар је још 2. маја у Сеулу оженио 25 година млађу, дугодишњу партнерку Сојеон Ким, а свадбу је заказао за 5. октобар у Берлину. Њему је ово пети брак, а његовој сапутници, која је преводилац, други.

Председник Србије Александар Вучић добио је позив од бившег немачког канцелара Герхарда Шредера да му буде почасни гост на свадби, коју, после венчања са Корејанком Сојеон Ким, приређује 5. октобра у Берлину.

Свадба бившег немачког канцелара, а сада бизнис консултанта, члана управе руске енергетске компаније Росњефта, окупиће према писању немачке штампе и друге ВИП званице, као и велики број политичара са разних страна света.

Позив председнику Србије не чуди, имајући у виду да Шредер негује дугогодишње пријатељство са Вучићем, којег је у више наврата подржао, доласком у Београд, и у предизборним кампањама.

Бивши немачки канцелар је много пута указивао да је Вучић будућност Србије и залагао се за улазак Србије у ЕУ.

Шредер је, иначе, 2. маја у Сеулу оженио своју дугогодишњу сапутницу Сојеон Ким, а свадбу је заказао за 5. октобар у Берлину.

За Шредера је ово пети брак, а за његову 25 година млађу супругу, иначе преводиоца, други.

Шредер и његова нова супруга упознали су се на једној међународној привредној конференцији пре две године, у време када се бивши канцелар, после 19 година брака, развео од тадашње супруге Дорис.

Иначе Дорис Шредер је, на фејсбуку, раније објавила да је „госпођа Ким на јесен 2016. била повод, ако не и једини разлог, за коначан разлаз“.

Свадба, како је најављено, биће организована за породицу и пријатеље у елитном хотелу „Адлон“ покрај Бранденбуршке капије, а међу гостима, према спекулацијама немачких медија, могао би се наћи и Путин, сад већ, после венчања аустријске министарке, „искусни“ међународни гост.

Из Кремља је поручено да за сада шеф руске државе нема такве планове.

Шредер и његова нова супруга већ су разаслали позивнице, написане на немачком и корејском.

танјуг

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*