Šreder se ženi peti put, Vučić na svadbi

0

Bivši nemački kancelar je još 2. maja u Seulu oženio 25 godina mlađu, dugodišnju partnerku Sojeon Kim, a svadbu je zakazao za 5. oktobar u Berlinu. Njemu je ovo peti brak, a njegovoj saputnici, koja je prevodilac, drugi.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić dobio je poziv od bivšeg nemačkog kancelara Gerharda Šredera da mu bude počasni gost na svadbi, koju, posle venčanja sa Korejankom Sojeon Kim, priređuje 5. oktobra u Berlinu.

Svadba bivšeg nemačkog kancelara, a sada biznis konsultanta, člana uprave ruske energetske kompanije Rosnjefta, okupiće prema pisanju nemačke štampe i druge VIP zvanice, kao i veliki broj političara sa raznih strana sveta.

Poziv predsedniku Srbije ne čudi, imajući u vidu da Šreder neguje dugogodišnje prijateljstvo sa Vučićem, kojeg je u više navrata podržao, dolaskom u Beograd, i u predizbornim kampanjama.

Bivši nemački kancelar je mnogo puta ukazivao da je Vučić budućnost Srbije i zalagao se za ulazak Srbije u EU.

Šreder je, inače, 2. maja u Seulu oženio svoju dugogodišnju saputnicu Sojeon Kim, a svadbu je zakazao za 5. oktobar u Berlinu.

Za Šredera je ovo peti brak, a za njegovu 25 godina mlađu suprugu, inače prevodioca, drugi.

Šreder i njegova nova supruga upoznali su se na jednoj međunarodnoj privrednoj konferenciji pre dve godine, u vreme kada se bivši kancelar, posle 19 godina braka, razveo od tadašnje supruge Doris.

Inače Doris Šreder je, na fejsbuku, ranije objavila da je „gospođa Kim na jesen 2016. bila povod, ako ne i jedini razlog, za konačan razlaz“.

Svadba, kako je najavljeno, biće organizovana za porodicu i prijatelje u elitnom hotelu „Adlon“ pokraj Brandenburške kapije, a među gostima, prema spekulacijama nemačkih medija, mogao bi se naći i Putin, sad već, posle venčanja austrijske ministarke, „iskusni“ međunarodni gost.

Iz Kremlja je poručeno da za sada šef ruske države nema takve planove.

Šreder i njegova nova supruga već su razaslali pozivnice, napisane na nemačkom i korejskom.

tanjug

POSTAVI ODGOVOR

*