Срето Малиновић: Именовање Гашића води урушавању система безбедности

Именовање Братислава Гашића за директора Безбедносно-информативне агенције (БИА) представља "намиривање партијских заслуга" и води ка нарушавању система безбедности и "потпуној девастацији државних институција".

0

Председник Одбора Демократске странке за безбедност, одбрану и ванредне ситуације, генерал у пензији Срето Малиновић, изјавио је данас да именовање Братислава Гашића за директора Безбедносно-информативне агенције (БИА) представља „намиривање партијских заслуга“ и да води ка нарушавању система безбедности и „потпуној девастацији државних институција“.

„Било је за очекивати да Александар Вучић, у свом походу на освајање апсолутне власти, пре ступања на председнички трон постави на место директора БИА човека од поверења, послушног, компромитованог и некомпетентног. Таква матрица успостављања контроле над извршиоцима наметнула је Гашића као срећно решење“, навео је Малиновић у изјави агенцији Бета.

Малиновић је додао да је индикативно и нимало случајно Вучићево образложење да је Гашић „платио високу цену“ јер је годину и по био без функције.

„То је феноменална акробација за дискредитацију експонираног лица. Зато, без обзира на звучност функције – директор БИА, сматрам да је он у овој унутарстраначкој комбинаторици маргинализован!“, додао је он.

Некадашњи заменик команданта Ратног ваздухопловства је додао да је, независно од „афере хеликоптер“, „безбедносних провера и компетенција“, постављање Гашића на место директора БИА намиривање партијских заслуга које могу довести до уништења државних институција са непоправивим последицама.

БЕТА

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*