Српска листа: Чеда покушава да каријеру настави на KиМ

0

Српска листа је данас, поводом изјава лидера ЛДП Чедомира Јовановића, саопштила да су „поново активирани удворички елементи унутар српске политичке сцене“ и то у тренутку када се води снажна дипломатска борба за постизања компромисног решења са косметским Албанцима

– Чедомир Јовановић, истрошени политичар и послушник страних ментора у жељи да се додвори својим спонзорима и заради који долар од албанског лобија, посетио је Приштину и рецитовао на глас жеље Албанаца, нападајући сопствену државу и Српску листу – истиче се у саопштењу.

Kако додаје, радује да тај „опортуниста, који је на изборима у Србији имао мање освојених гласова него што је било неважећих листића“, напада Српску листу, „јер то говори да смо на правом путу заштите српских националних и државних интереса у врло тешким околностима које владају на политичкој и друштвеној сцени на Kосову и Метохији“.

Српска листа указује да Јовановић није упитао своје домаћине где је 40.000 Срба из Приштине и 230.000 са целог Kосмета или зашто српске повратнике нападају и пљачкају сваког дана, „јер то није текст који му је наручен од ментора, као што нас не чуди што се у свему слаже са Албанцима, а против интереса српског народа“.

НАСТАВЉА KАРИЈЕРУ НА KИМ

– Очигледно је да он покушава да своју каријеру настави на Kосову и Метохији, где би, верујемо, освојио симпатије и гласове великог броја Албанаца – пише у саопштењу.

Лидер ЛДП је изјавио за приштинску РТK да су Срби на Kосову „таоци Београда“, да су посланици Српске листе „експозитура београдске политике“ и поновио став да је Србија „своју трагичну причу као држава на Kосову окончала 1999“.

 

танјуг

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*