Srpska lista: Čeda pokušava da karijeru nastavi na KiM

0

Srpska lista je danas, povodom izjava lidera LDP Čedomira Jovanovića, saopštila da su „ponovo aktivirani udvorički elementi unutar srpske političke scene“ i to u trenutku kada se vodi snažna diplomatska borba za postizanja kompromisnog rešenja sa kosmetskim Albancima

– Čedomir Jovanović, istrošeni političar i poslušnik stranih mentora u želji da se dodvori svojim sponzorima i zaradi koji dolar od albanskog lobija, posetio je Prištinu i recitovao na glas želje Albanaca, napadajući sopstvenu državu i Srpsku listu – ističe se u saopštenju.

Kako dodaje, raduje da taj „oportunista, koji je na izborima u Srbiji imao manje osvojenih glasova nego što je bilo nevažećih listića“, napada Srpsku listu, „jer to govori da smo na pravom putu zaštite srpskih nacionalnih i državnih interesa u vrlo teškim okolnostima koje vladaju na političkoj i društvenoj sceni na Kosovu i Metohiji“.

Srpska lista ukazuje da Jovanović nije upitao svoje domaćine gde je 40.000 Srba iz Prištine i 230.000 sa celog Kosmeta ili zašto srpske povratnike napadaju i pljačkaju svakog dana, „jer to nije tekst koji mu je naručen od mentora, kao što nas ne čudi što se u svemu slaže sa Albancima, a protiv interesa srpskog naroda“.

NASTAVLJA KARIJERU NA KIM

– Očigledno je da on pokušava da svoju karijeru nastavi na Kosovu i Metohiji, gde bi, verujemo, osvojio simpatije i glasove velikog broja Albanaca – piše u saopštenju.

Lider LDP je izjavio za prištinsku RTK da su Srbi na Kosovu „taoci Beograda“, da su poslanici Srpske liste „ekspozitura beogradske politike“ i ponovio stav da je Srbija „svoju tragičnu priču kao država na Kosovu okončala 1999“.

 

tanjug

POSTAVI ODGOVOR

*