Srpske firme prve na „Guglovoj” mapi u Evropi

0

Američka korporacija udružila se sa domaćim „Startitom”, koji okuplja srpske tehnološke kompanije i kroz svoj program „Gugl divelopers lounčped” ih pomaže

rbija je prva zemlja u Evropi, čije inovativne tehnološke kompanije je podržao američki internet div „Gugl”. Ova kompanija, druga po jačini u svetu sa godišnjim prihodom od oko 100 milijardi dolara (koja je ovih dana u žiži javnosti zbog drakonske kazne Evropske komisije od 4,34 milijarde evra izrečene zbog monopola) odlučila je da pomogne našim programerima i početnicima u IT biznisu. I to tako što im prenosi znanje, jer se u njima prepoznaje potencijal za brz rast.

„Gugl” u tehnološkoj industriji uživa izuzetan ugled i sama činjenica da svojim imenom staje iza srpske startap scene od izuzetnog je značaja. Jer, ovim se trenutno može pohvaliti samo još nekoliko zemalja u celom svetu.

Američka korporacija specijalizovana za internet pretragu i oglašavanje na internetu udružila se sa domaćim „Startitom”, koji okuplja srpske tehnološke kompanije, i odlučila da kroz svoj program „Gugl divelopers lounčped” pomogne rast programerskih zajednica i startapova. To će bez sumnje otvoriti nove prilike za srpske preduzetnike i proširiti i internacionalizovati njihov biznis.

POSTAVI ODGOVOR

*