СРПСKИ „АНЂЕЛИ ПАKЛА“: Путинови „вукови“ нам нису непријатељи већ другови!

0

Мото-клуб који је у ствари банда!“, „’Анђели пакла’ сеју страх и заводе терор!“, „Мотористи спремају велики обрачун у Србији“ – само су неки од наслова који су се последњих година могли прочитати, а повезани су с америчким мото-клубом „Анђели пакла“, чија представништава постоје у готово свим земљама света, а од 2014. и у Србији!

Председник српског огранка „Анђели пакла“ Миљан Вуковић и портпарол Владимир Петковић кажу да су такви написи смешни и далеко од истине. Додају и да су они као и чланови њиховог клуба само мотористи, хуманисти и људи који воле да пију пиво и уживају у животу. Никакав инцидент, кажу, никада нису направили…

После свих спекулација о супарништву, открили су нам и да ли су им бајкери из најчувенијег руског мото-клуба „Ноћни вукови“ конкуренција у Србији и у каквим су стварно односима…

– „Анђели пакла“ су заправо мотоциклисти који деле заједничку љубав према моторима, хуманитарном раду, комшијама, заједничким пријатељима. Kада чујемо за себе да смо бандити и криминалци, што је већ постао стереотип, не оптерећујемо се превише, јер то једноставно нема везе с истином, а ми то знамо. Дуга историја клуба је иза нас, свуда има људи који су овакви или онакви, склони да глобализују. Али ми смо само обични људи који воле моторе, који воле друге клубове и који се од оснивања 2014. баве хуманитарним радом. Ми путујемо по свету, обилазимо своје пријатеље. Поента мотоциклизма су путовање и ширење мотоциклизма. Наш клуб нема централу, али постоји у свом земљама – причају ови бајкери.

Дечји осмех највећа сатисфакција

Председник клуба Миљан Вуковић каже да је за њих осмех деце коју усрећују својим акцијама највећа сатисфакција.

– Имамо редовне акције поделе пакетића деци која су на лечењу у Тиршовој, редовне акције давања крви, пружање помоћи угроженима. Деца која су нажалост у болницама дуже време препознају нас, знају нас по именима. Неко дете воли више једног неко другог. Ја им, рецимо, личим на Деда Мраза – каже Вуковић.

Миљан, који је широј јавности познат као кум покојног Жељка Ражнатовића Аркана, каже да је за њега велика част бити председник оваквог мото-клуба.

Владимир појашњава да су чланови њиховог клуба људи разноразних занимања, ту су и лекари и професори, али, како прича, када обуку мото-прслуке, постају нешто сасвим друго.

– Тада пробуде у себи учаурену малу децу која хоће да уживају и живе. Сви ми поред овога живимо нормалне приватне животе, код куће смо родитељи и људи који се баве својим послом. Ово нам је хоби који постаје стил и филозофија живота. Имамо пуно деце, трудимо се да им усадимо љубав према моторима и према правим вредностима – каже он.

Чувени руски бајкери „Ноћни вукови“, који су блиски са Путином и који су недавно боравили у Србији, њима су истински пријатељи и никаква конкуренција.

– „Ноћни вукови“ нису наша конкуренција, наше интересне сфере се уопште не дотичу. Наши драги пријатељи, чланови „Ноћних вукова“ Србије, баве се православљем, црквом, националним темама, а код нас су нација и вера небитне, битно је да људи поштују правила безбедне вожње, да не угрожавају себе и друге. И за разлику од њих, ми се не дотичемо политике, ту се не мешамо.

На крају напомињу да се сви чланови клуба међусобно ословљавају са „брате“.

Може и без тетоважа

На питање да ли сви чланови клуба обавезно морају да имају тетоваже, кроз смех одговарају:

– Не, наравно, али то некако иде заједно, део је поп културе – мотори и тетоважа. Наравно, има и бајкера који немају ниједну тетоважу.

 

ало

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*