Српски национални форум: Маска забринутости на Вучићевом лицу више никога не може да завара!

0

Ево већ две и по године Српски национални форум упозорава на погубну политику према Косову и Метохији коју води званични Београд. Две и по године је СНФ међу политичким естаблишментом омражено удружење које је од тог естаблишмента неретко називанo подругљивим и погрдним именима („чапраз-диван“ друштво, политички губитници и сл).

Ових дана са жаљењем морамо да констатујемо да смо на време указивали на бриселску катастрофу, молили, апеловали, али узалуд. Што би народ рекао: “Узалуд је глувом говорити и ћоравом намигивати“.

Постојећа политичка групација која себе назива српским политичким представницима, а која је у ствари пуки извршитељ наредби политичара из Београда којима је до Косова   стало колико до лањског снега, глумата некакву увређеност и „прети“ некаквим замрзавањем активности у влади Косова. Још само да се неко у Приштини тих „празних пушака“ уплаши и да све буде у реду.

У Бриселу Србија је доживела пораз са великим „П“! То сада, након епизода са „налепницама“, Телекомом и Трепчом са сигурношћу можемо рећи. Србија је аматерским приступом брислеском процесу, трампом нечега за ништа, коришћењем ЗСО као клином из „Клин чорбе“, дозволила да испадне смешна.

Једино у чему су српски политичари  били успешни је медијско заташкавање сопствених пораза и глуматање победника пред очајним српским народом на КиМ, као и оним протераним са КиМ, који је пак толико очајан морао да глумата да им верује.

Узалуд   маска забринутости на лицу српског премијера. То више никога не може да завара.

Узалуд „запрепашћење“ директора Канцеларије за КиМ Законом о Трепчи. СНФ годинама упозорава на тај Закон. Да нас је господин Ђурић пажљивије слушао, уместо што је у нама видео опоненте,   можда би био мање запрепашћен.

Узалуд покушај „дриблинга“ како тобоже премијер мисли једно а директор Канцеларије за КиМ друго. Не пролази то.

Да нас је господин Ђурић са сарадницима пажљивије слушао, и озбиљно радио свој посао, мање би се запрепашћивао,  уместо што се бавио гротескним масовним учлањивањем нашег ојађеног народа у СНС, па док је село горело, баба се чешљала у Штрпцу, Лепосавићу, Грачаници….

Изгледа да су ови данашњи „Шојићи“бољи од оригинала. Оригинал је само био „изненађен и увређен“ а његови следбеници су још и „запрепашћени“.

Уместо да је пажљивије слушаонаше вапаје, знао би да се од првога дана формирања владе Косова, у којој је његова Српска листа коалициони партнер и чак даје потпредседника,  припремају два кључна закона: Закон о Трепчи, и Закон о оружаним снагама Косова.

Овако, није јасно кога жели да убеди наводним „претњама“ да ће због Трепче заседати СБ УН? Кога? Нас не сигрно.

Руководећи се речима патријарха Павла: „Рекох и спасох душу своју“, СНФ је увек говорио и говориће истину, ма каква она била. А како ће други о сопственим душама и Кнежевој клетви да брину, то је ствар њиховог избора.

Грачаница, 10.10.2016.

Информативна служба СНФ

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*