Srpski narod ide u slavu

0

Piše: Čanković Dane

„Onom koga voli, Bog stavlja trnov vijenac“. Dodajem, i taj ima snagu i ljubav da čini podvige i ispuni smislom svoj život.

Život naroda nije jedan trenutak, a presjek u njemu ne daje ocjenu njegove vrijednosti. Život naroda je složen proces, koji se završava „svršetkom svijeta“.

I upravo tada, narodi dobivaju konačnu ocjenu svoje vrijednosti u smislu ispunjavanja svoje istorijske uloge. A stanje duha, morala i svijesti naroda u toj konačnosti zavisi upravo od njegovog ponašanja u dugačkom nizu istorisjkih trenutaka (onaj koji je progonjen, biće proslavljen).

Podrazumijeva se da svi narodi neće dočekati to vrijeme „svršetka svijeta“, nego samo malobrojni, i to oni koji ispune svoju ulogu.

Srpskom narodu je cilj mir, koji će biti iskorišten za napredak i svako dobro. Ali taj mir se ne smije platiti porazom, gubitkom Kosova i Metohije, što je za Srbe svojevrsni sistem vrijednosti.

Cilj „onih“ koji su obezbijedili Albancima da proglase takozvano nezavisno Kosovo, nije njegovo priznanje od strane Srbije i učlanjenje u OUN, u namjeri da čine dobro Albancima. „Oni“ hoće da potčine sve pa i golemu Rusiju. U toj namjeri problem im pravi i srpski narod sa svojom istorijskom ulogom.

Albanci, ali i neki drugi im služe samo kao sredstvo pritiska da se srpski narod preda, da izgubi sebe, svoj identitet, a da pravednu Rusiju, sa svima drugima, okvalifikuje kao neprijatelja čovječanstva, koju treba disciplinovati. „Oni“ su izuzetno moćni ali nemaju ljude da ostvare svoje ciljeve. Zato se služe lukavstvom „zavadi pa vladaj“.

Kako „oni“ funkcionišu najbolje se vidi na nekoliko primjera: Najveću korist od arapske nafte imaju „oni“, pa tek nekoliko procenata Arapa;Posao sa gasom je ne samo u finansijskom smislu izuzetno značajan, a prirodno je, s obzirom na resurse, da vrlo važnu ulogu u tome ima Rusija. „Oni“ su stopirali Južni tok i učiniće sve da u svjetskoj trgovini gasa ostvare za sebe ekstraprofit, i to trgovinom tuđim gasom.

Princip po kojem funkcionišu, može se vidjeti kroz treći primjer. Droga (razni opijati) ne samo da donosi ogroman novac, već je i sredstvo za stvaranje drugačijeg načina života i sistema vrijednosti. „Oni“ u ogromnom procesu to kontrolišu. A onda kada neko, poput Darka Šarića, mimo njihove kontrole značajno počne da učestvuje u trgovini drogom, MUP Srbije dobije informacije… i slijedi sudski proces.

Na šta su „oni“ spremni i kako pokušavaju sve obmanuti, možda može razjasniti moje mišljenje kao gimnazijalca, a u vezi „dolaska“ na Mjesec, a upravo ovih dana, su najavili, da će ponovo tamo ići.

Tada sam se pitao kako poslije više od deset godina ponovo to ne rade, ako se zaista uspjelo u odlasku. Ili sada poslije silnih naučnotehničkih dostignuća, poslije 50-ak godina, još to nisu uradili. Doduše, danas najavljuju da će otići ponovo i na Mjesec, a doći i do Marsa.

Sada se ukazala šansa da poslije grube upotrebe sile nad Srbima u Kosovskoj Mitrovici, a posebno nad Markom Đurićem, koji je i državni funkcioner, država Srbija uradi iznuđen potez – povuče svoj potpis sa Briselskog sporazuma i do daljnjeg zadrži „status quo“ – mir, kojeg treba iskoristiti i u smislu reanimacije Rezolucije UN-a 1244.

Ukoliko vlasti tzv. Kosova i ponude formiranje Zajednice srpskih opština (ZSO) i to na način koji srpska vlast očekuje, mogla bi to biti zamka u smislu da Srbija prizna gubitak ostalog dijela Kosova i Metohije, a onda da se nastavi dalje razgrađivanje Srbije kao države, jer je pokazala slabost.

U takvom scenariju, poslije formiranja ZSO-a, veoma su mogući vanredni parlamentarni izbori, kako bi se dobio ozbiljan legitimitet za pokretanje procesa promjene ustava.

Ako srpske vlasti, zbog prijetnje i straha od „onih“ pređu crvenu liniju i priznaju poraz, onda srpski narod, kao nosilac suvereniteta može na svojevrstan način pozvati Rusiju u pomoć. A ona ima obavezu (i zbog same nje), vjerujem i želju, da pomogne.

Ako se „oni“ ne bi uključivali, srpski narod bi izašao na kraj sa problemima na Balkanu. A ako se „oni“ uključe, onda će Rusija izaći na kraj sa njima. Moje uvjerenje, da će Rusija sa njima izaći na kraj ne proizilazi samo iz one snage super oružja o kojoj je govorio predsjednik Putin. Već, da to na neobičan način kažem, kad se bog rasrdi i snažno dune, serijom usjmerenih eksplozija, podići će ogromne talase koji će potopiti ogroman prostor Sjedinjenih Američkih Država.

„Oni“ koji su sve to isprovocirali povući će se u „mišije rupe“. Objašnjenje uzroka cunamija koji je zadesio Japan uvreda je za zdravo rasuđivanje. U nekom od svojih tekstova sam napisao da je taj cunamai bio način smirivanja Japana. Ne treba potcijeniti ni to što se ruski narod vraća Bogu. „A kad je Bog sa nama ko će protiv nas“.

Prije više od deset godina bilo mi je jasno da „oni“ neće mir zbog dobrote, nego samo ako budu natjerani da se povuku. U tom periodu, pokret „Izbor je naš“, poslao je Generalnom sekretaru UN-a pismo u kojem je navedeno, ako se želi mir, da je potrebno organizovati Međunarodnu konferenciju o granicama na Balkanu.

Sa takvom porukom pisma smo uputili i ambasadorima velikih sila. Sticajem okolnosti, razgovarao sam sa službenicima niskog ranga, ali velikih sila.

Apsolutni utisak sa tih razgovora mi je bio da oni ne žele mir, a Međunarodna konferencija, u smislu diktata, može biti samo poslije rata ili da se odmah kapitulira.

Ali i mrtav Lazar i Miloš brane Kosovo, jer oni su smrću smrt pobijedili. Svako vrijeme ima svoje heroje, pojedince, ali upravo oni vode srpski narod u slavu.

I to će se desiti bez obzira što se protiv srpskog naroda vodi specijalni i svaki drugi rat. To je tako „zapisano“, pobjeda mu je u genima.

Primjer specijalnog ratovanja, možda za mnoge bezazlen, jeste pokušaj odvajanja srpskog naroda od crkve i sprječavanja njegove duhovne obnove. To čine i rečenicom „ne treba meni crkva i takvi popovi, da se ja Bogu molim, mogu i u kući… ali samo bez crkve ili sveštenika“.

„Oni“ nemaju svoju državu, cijeli svijet doživljavaju kao svoj i hoće da ga koriste samo za sebe na svoj način.

Spomenuta pisma (u tekstu) Generalnom sekretaru UN-a i ambasadorima velikih sila, možete pročitati putem ovih linkova:

http://www.plebiscitrs.org/sajt/index.php?option=com_novosti&id=166&&0

http://www.plebiscitrs.org/sajt/index.php?option=com_novosti&id=167&&0

I na kraju svaki tekst završavam:

Pobijedimo krizu radom, radujmo se i radimo.

Banja Luka, 02.04.2018.

Predsjednik

______

Čanković Dane

POSTAVI ODGOVOR

*