Српски телеграф: Карић против Вучића због 1,3 милијарде евра

0

Бизнисмен Богољуб Карић сматра да је оштећен на име имовине и добити и хоће да узме вредне државне фирме и земљу, потражујући од државе 1,3 милијарде евра, а због тога хоће да скине с власти председника Србије који му то не дозвољава, пише „Српски телеграф“.

Позивајући се на неименовани извор, лист у издању од уторка наводи да Карић планира да преузме банке, предузећа и земљишта и сматра да држава треба да „намакне“ 1,3 милијарде евра, што на име потраживања имовине која му је одузета, што на име добити коју је он исконструисао у својим пословним плановима.

У ту суму, како се наводи у тексту, Карић је урачунао велелепне виле, куће и станове, 10-ак предузећа и луксузни возни парк, чија се вредност процењује на око 70 милиона евра.

„На његовој листи захтева налази се и земљиште на Макишу, где жели да гради Тесла град, а које очекује да му држава малтене поклони“, каже саговорник „Српског телеграфа“, напомињући да се вредност хектара у том делу Београда креће између 300.000 и 400.000 евра.

Уз то, додаје, Карић би да преузме ПКБ по „багателној цени од 30 милиона евра иако држава сматра да то предузеће вреди 145 милиона“, а на Карићевом списку жеља је, каже исти извор, и преузимање деоница које држава има у Комерцијалној банци – као адекватна надокнада за његову Астра банку која му је у време ДОС уништена и затворена.

Међутим, ниједан од ових захтева није добио зелено светло од Вучића, наводи београдски лист.

„Вучић је Карићу у лице рекао да не жели да слуша о било каквим комбинацијама и да тајкуни и бизнисмени не могу да се богате науштрб државе. Компаније се неће продавати испод реалних цена нити ће било ко моћи да купује земљиште испод тржишних цена, а неће дозволити ни да се мимо закона деле националне фреквенције и граде телевизијске империје“, наводи саговорник „Српског телеграфа“.

Одбијање је, каже исти извор, наљутило Карића, лидера ПС С, који је о свом незадовољству причао неким од фукционера СНС не кријући да је љут због Вучићевог одбијања.

„Карић је уверен да је најпопуларнији политичар у Србији, да има армију присталица на друштвеним мрежама… Решен је да Вучића склони с пута“, каже исти неименовани извор, који је уверен да Карић не назива себе узалуд „српским Трампом“ већ да тако шаље јасну поруку да креће у обрачун и рушење Вучића.

Посланик СНС Владимир Ðукановић за „Српски телеграф“ каже да се Карић очигледно намерачио на Вучића, оценивши веома индикативном Карићеву иницијативу да постане премијер при чему искључиво говори о себи као најбољем решењу, а не о коалицији.

 

 

Танјуг

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*