Српској амбасади у Паризу стижу писма извињења Француза

0

Осећам се лично увређеним оним што се догодило 11. новембра у вези са председником Републике Србије, драгој многим Французима и, у њихово име, упућујем извињење српском народу, кога је представљао ваш председник, поручио је Франсоа Дулон дe Роне у писму упућеном амбасадору Србије у Француској.

„Сазнао сам за нимало љубазно опхођење према господину Александру Вучићу, председнику Републике Србије, током Комеморације стогодишњице примирја 11. новембра 2018. године испод Тријумфалне капије на тргу Звезде у Паризу“, пише Дулон дe Роне у једном од бројних писама које са сличним порукама упућују грађани Француске на адресу српске амбасаде у Паризу.

Дулон дe Роне даље наводи: „Верујте, господине амбасадоре, да многи Французи, којима и ја имам част да се придружим, не разумеју ове лоше манире и да су згрожени када виде како се непрекидно француско-српско пријатељство “лоше“ третира“.

Име мог деде, Дулонг, генерала империје, пише даље у писму, угравирано је, као и имена свих империјалних генерала, под Тријумфалном капијом.

„И баш због тога, ја сам врло осетљив на оно што се дешава на том светом месту“, каже Дулон д‘Роне и закључује: „Замолио бих вас, Господине амбасадоре, да пренесете ову поруку господину Вучићу, молим вас да верујете у моје високо поштовање“.

РТС, Танјуг

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*