СРС и Двери: Девенпорт у парламенту може да ћути или да прича о Брегзиту

0

Посланици Српске радикалне странке и покрета Двери саопштили су данас да шеф делегације ЕУ Мајкл Девенпорт није добродошао у Скупштину Србије са извештајем Европске комисије о напретку.

– Девенпорт може да седи на галерији Скупштине и ћути – рекао је Немања Шаровић, посланик СРС и додао „да уопште није битно што је извештај ЕK преведен на српски“.

Председник Двери Бошко Обрадовић је рекао да његов покрет очекује да Девенпорт, с обзиром да је по националности Британац, одржи предавања о Брегзиту.

Упитан да ли ће посланици СРС дозволити Девенпорту да се обрати Скупштинском Одбору за европске интеграције као и на претходној седници, Шаровић је одговорио да ће се посланици СРС понашати у складу са Пословником и Уставом Србије.

Шаровић је навео и да ће посланици СРС, и ако извештај ЕK буде на српском језику поштовати Пословник, додавши да не постоји основ по коме шеф делегације ЕУ може да говори на седници скупштинског Одбора.

– То је на претходној седници рекла и председница Одбора Мариника Тепић која је објаснила да је пракса да се извештај ЕK представља на скупштинском Одбору за европске интеграције – рекао је он.

Према његовим речима, за радикале је од праксе важније поштовање скупштинског пословника и Устава Србије.

Тепић је претходно упутила писмо шефовим посланичких група у којима је затражила да се изјасне о наставку седнице Одбора за европске интеграције и поновном позиву Девенпорту да представи извештај ЕK о напретку Србије.

 

 

 

Бета

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*