SRS i Dveri: Devenport u parlamentu može da ćuti ili da priča o Bregzitu

0

Poslanici Srpske radikalne stranke i pokreta Dveri saopštili su danas da šef delegacije EU Majkl Devenport nije dobrodošao u Skupštinu Srbije sa izveštajem Evropske komisije o napretku.

– Devenport može da sedi na galeriji Skupštine i ćuti – rekao je Nemanja Šarović, poslanik SRS i dodao „da uopšte nije bitno što je izveštaj EK preveden na srpski“.

Predsednik Dveri Boško Obradović je rekao da njegov pokret očekuje da Devenport, s obzirom da je po nacionalnosti Britanac, održi predavanja o Bregzitu.

Upitan da li će poslanici SRS dozvoliti Devenportu da se obrati Skupštinskom Odboru za evropske integracije kao i na prethodnoj sednici, Šarović je odgovorio da će se poslanici SRS ponašati u skladu sa Poslovnikom i Ustavom Srbije.

Šarović je naveo i da će poslanici SRS, i ako izveštaj EK bude na srpskom jeziku poštovati Poslovnik, dodavši da ne postoji osnov po kome šef delegacije EU može da govori na sednici skupštinskog Odbora.

– To je na prethodnoj sednici rekla i predsednica Odbora Marinika Tepić koja je objasnila da je praksa da se izveštaj EK predstavlja na skupštinskom Odboru za evropske integracije – rekao je on.

Prema njegovim rečima, za radikale je od prakse važnije poštovanje skupštinskog poslovnika i Ustava Srbije.

Tepić je prethodno uputila pismo šefovim poslaničkih grupa u kojima je zatražila da se izjasne o nastavku sednice Odbora za evropske integracije i ponovnom pozivu Devenportu da predstavi izveštaj EK o napretku Srbije.

 

 

 

Beta

POSTAVI ODGOVOR

*