СРС: Вучић да каже који је то нови пут за Србију у дијалогу о Косову

1

Српска радикална странка (СРС) позвала је данас председника Србије Александра Вучића да објасни који је то нови пут у предстојећем дијалогу о Косову и Метохији а за који како је навео, Срби нису спремни.
СРС је у саопштењу навео да Вучић као председник Србије „нема право ни овлашћење да ради било шта на шта народ није спреман“.

– Његов мандат је ограничен Уставом и само у том оквиру може и сме да делује – пише у саопштењу.

Подсећајући да неће учествовати у предстојећем унутрашњем дијалогу о Косову и Метохији, радикали су навели да „питање Косова и Метохије треба замрзнути, вратити га у УН, уз инсистирање на поштовању резолуције 1244 Савета безбедности и тражити помоћ Русије као силе заштитнице“.

– Медији не би требало да спинују да је одлагање решавања овог проблема позив на рат. Српски радикали не желе рат и управо зато проблем треба замрзнути и сачекати боље време за Србију – навео је СРС, подсећајући да Косово и Метохија чине 13 одсто територије Србије, а да је 58 одсто непокретности у покрајини катастарски укњижено на Србију.

Бета

1 КОМЕНТАР

  1. Смрадови и олошу анти-Српски радикалски.Требало вам је више од 2 године од када вам се носорог и “ војвода од виловитице и калобага“ да нешто зуцнете против педера АВ.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*