SRS: Vučić da kaže koji je to novi put za Srbiju u dijalogu o Kosovu

1

Srpska radikalna stranka (SRS) pozvala je danas predsednika Srbije Aleksandra Vučića da objasni koji je to novi put u predstojećem dijalogu o Kosovu i Metohiji a za koji kako je naveo, Srbi nisu spremni.
SRS je u saopštenju naveo da Vučić kao predsednik Srbije „nema pravo ni ovlašćenje da radi bilo šta na šta narod nije spreman“.

– Njegov mandat je ograničen Ustavom i samo u tom okviru može i sme da deluje – piše u saopštenju.

Podsećajući da neće učestvovati u predstojećem unutrašnjem dijalogu o Kosovu i Metohiji, radikali su naveli da „pitanje Kosova i Metohije treba zamrznuti, vratiti ga u UN, uz insistiranje na poštovanju rezolucije 1244 Saveta bezbednosti i tražiti pomoć Rusije kao sile zaštitnice“.

– Mediji ne bi trebalo da spinuju da je odlaganje rešavanja ovog problema poziv na rat. Srpski radikali ne žele rat i upravo zato problem treba zamrznuti i sačekati bolje vreme za Srbiju – naveo je SRS, podsećajući da Kosovo i Metohija čine 13 odsto teritorije Srbije, a da je 58 odsto nepokretnosti u pokrajini katastarski uknjiženo na Srbiju.

Beta

1 KOMENTAR

  1. Smradovi i ološu anti-Srpski radikalski.Trebalo vam je više od 2 godine od kada vam se nosorog i “ vojvoda od vilovitice i kalobaga“ da nešto zucnete protiv pedera AV.

POSTAVI ODGOVOR

*