Шта ће бити са Прелетачевићем Белим?!

0

Председнички кандидат Лука Максимовић алијас Бели Прелетачевић је по свој прилици сензација предстојећих избора.

Пошто је РИК закочио његову кандидатуру, опозиција се додатно поделила а ни позиција баш не гледа мирно на популарност коју Бели стиче сваким даном све више.

Практично је овај потез РИК-а донео још већу популарност Белом. На друштвеним мрежама, после изјаве Белог да ће морати поново скупити потписе за 48 сати, кренула још жешћа кампања и Саше Радуловића који подржава Белог али и свих оних који у Белом виде свог фаворита за председника Србије.

Док једни трвде да је власт одговорна за кочње Белог, други тврде да је опозиција која се прибојава да ће им Бели одвући гласаче, наши извори из РИК-а каже да су првенствено чланови комисије из редова СРС закочили кандидатуру Белог, инсистирајући да испред имена Бели Прелетачевић мора да стоји група грађана.

 

Саша Радуловић износи претпоставку да су Белог закочили да би претходно прогласили кандидатуру Стаматовића, Паровића и Чанка, чије странке су у коалицији са СНС, и чији представници потом улазе у комисију РИК-а те затим одлучују и о кандидатури Белог. Радуловић заправо наговештава да власт покушава да оптруише кандидовање Белог.

Ипак, део опозиције се не слаже са Радуловићем и сматра да је Бели само патка режима да се одузму гласови опозицији.

Они пак објективнији сматрају да је Бели опасност и по позицију и по опозицију. Стога не би изненадило када би чланови РИК и позициони и опозициони блокирали Белог и прогласили нерегуларним његове потписе и кандидатуру.

Борко Стефановић који је од почетка био најгласнији против кандидатуре Белог сматра да је то све ујдурма ДЈБ и Радуловића који жели да се на тај начин боље позиционира потиснувши преко Белог део опозиције.

Но нису изостали ни подругљиви коментари на рачун Борка, који је протеклих избора и поред веома агилне кампање у коју су уложни озбиљни новци остао далеко испод цензуса.

У сваком случају Беломе се мора одати признање да је подигао велику прашину и изненадио и позицију и опозицију својом појавом.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*