Шта је Николић тражио од Вучића да би одустао од кандидатуре

0

Томислав Николић је на састанку са премијером Србије Александром Вучићем рекао да би желео да остане у вили у Ужичкој 23, као и да жели неку функцију за сина Радомира

То је практично једино што је више као молбу него као услов председник, свестан незавидне ситуације у којој се нашао, изнео на сто на састанку на којем је премијеру Вучићу саопштио и да, ипак, неће ући у трку за још један мандат на Андрићевом венцу.

Kако каже саговорник „Блица“ близак и једном и другом кабинету, договор је постигнут одмах, јер је то свакако мање од оног што је првобитно тражио Николић – место премијера и да му врати странку.

– Да је пре писма које је доставио премијеру рекао да жели да остане у вили намењеној председнику државе, не би било никаквих проблема. Вучић, свакако, и када буде изабран за председника, нема намеру да се сели на Дедиње – наводи саговорник „Блица“.

Kонкретне функције Вучић и Николић нису помињали, али хоће после председничких избора.

– Николић не би требало да добије неку конкретну фотељу, већ би био позадинска подршка Вучићу, али ће се накнадно договорити око формата. За сина Радомира Николића, иначе градоначелника Kрагујевца, тражио је да буде „збринут“ – тврди извор нашег листа.

Актуелни председник, међутим, није ни у случају млађег Николића био конкретан, већ се из онога што се причао могло закључити да му је важно да га странка не одбаци

Он је свестан да је атмосфера у Српској напредној странци веома напета, као и да су чланство и руководство веома љути због најаве његове кандидатуре пре него што су о томе страначки органи дали мишљење. Зато је спустио лопту и договорио се са Вучићем да о свему разговарају у мају када се стишају страсти око избора.

Након што се дан радије у јавности појавила информација да ће Николић и Вучић заменити фотеље и да ће након председничких избора Николић бити премијер, ту информацију демантовали су најпре у Вучићевом кабинету, а затим и сам Николић. Индикативно је, међутим, да је након састанка Николић рекао да ће он и Вучић наставити заједно да воде државу.

– О функцијама ћемо после победе на изборима. Наставићемо да заједно подижемо Србију са колена. Александар ће бити кандидат за председника – истакао је Николић.

Поставља се питање да ли човек који тргује институцијама, функцијама, некретнинама заслужује да води државу и даље? Kако је могуће да се држава третира као пиљарница и зашто један председник себи дозволио да тражи функцију премијера па да спушта цену до виле. Kоначно, шта ће Николићу вила од 800 квадрата, када је познато да породица Николић у власништву има петособан стан од 194 метра квадратна на Новом Београду.

Пет година у вили

Томислав Николић се у вилу у Ужичкој 23 уселио у августу 2012. Николић је једини функционер који живи у Владиној вили на Дедињу. Ову вилу је раније користио бивши председник Борис Тадић за пријеме и састанке протоколарне природе. Пре Тадића, вилу су користили и в.д. председника Србије Наташа Мичић и бивши председник Милан Милутиновић.

 

 

 

Блиц

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*