Шта рекосте? Изјаве политичара у 2016.

0

У мору изјава које смо од политичара слушали током ове године, било је и оних које су нас насмејале, али и оних које су нас натерале да се запитамо: Шта рекосте, бре?!

Било је оних који су измишљали нове изразе, правили занимљиве метафоре, помало су „лупали лончиће“, а помало и улизивали. Ево шта смо све од њих слушали ове године.

Бранко Ружић, посланик СПС – Немо ораторство

Својим понашањем и појавом дајем подршку онима којима је потребно. То је такозвано немо ораторство, у Србији је све могуће, па и тако нешто.

branko-ruzic-3-620x350

Небојша Стефановић, министар полиције – Семантичка блискост

Лапсус лингуае настаје под утицајем семантичке блискости. Мој је спонтана реакција на нечију појаву конфабулације – богатих лажних сећања.

nebojsa-stefanovic11

Александар Вучић, премијер – Сигурне уз МИГ-ове

Могу да обрадујем жене које брину о потомству више од мушкараца, да су сигурније јер тиме одвраћамо свакога ко би помислио да Србију нападне.

aleksandar-vucic

Томислав Николић, председник Србије – Српски код

Да би брачни пар имао деце, понекад или врло често мора да се обрати лекару, понекад или врло често, тражи решење у иностранству. То решење треба да буде овде и та деца треба да буду српска деца, са српским генетским материјалом, спрским кодом, српском прошлошћу и српском будућношћу.

tomislav-nikolic-1357338908-248971

Муамер Зукорлић, посланик – Где још заштитник неког штити?!

Ово је преседан, где један заштитник грађана говори о заштити државног поретка. То није његов посао. Заштитник грађана штити грађане, увек, када су у праву, па чак и када нису у праву.

muamer ef. zukorlic

Александар Вулин, министар рада – Један је Вучић

Захваљујући политици коју води председник владе Александар Вучић, Србија је можда и једина земља чије руководство у току истог дана може да се види са министром Сергејем Лавровим и после тога да се види са комесарком Федериком Могерини.

Beograd 21.04.2012. Aleksandar Vulin  foto Milan Timotic / pecat

Славица Ђукић Дејановић, министарка – Социјалистичко срце

А једна од наших (СПС) највећих предности је то што нема ниједног засеока у Србији где не куца бар једно право социјалистичко срце.

slavica

Душан Вујовић, министар – Мало ђеврек, мало рупа

Увек постоји ђеврек и постоји рупа. Предлажем да макар у овом буџетском циклусу гледамо мало на ђеврек, разговарајте о рупи то је саставни део парламентарног процеса, али немојте да негирате да постоји ђеврек и да постоји распава о свему овоме.

Дијана Вукомановић, посланица – Читајте Платона и Аристотела

Чита се Платон. Мени је од филозофирања важнија истина, како рече Аристотел: „Драг ми је Платон, али ми је дража истина.

Маја Гојковић, председница Скупштине – Нецензурисане лажи као концептуална уметност

Била сам на отварању, то је изложба која је постављена на модеран начин, концептуална уметност типа Марине Абрамовић

maja-gojkovic

Зорана Михајловић, министарка – Од радикала рат, беда, мафијаши

Наравно да сметам радикалима и њиховом председнику Војиславу Шешељу, од чије су политике грађани добили само рат, беду, мафијаше, бензин у пластичним флашама, од чије су политике многе мајке заплакале, а многа деца отишла из Србије. Наравно да сметам радикалима, јер их стално и стално подсећам на све оно што су урадили грађанима Србије.

zorana-mihajlovic

Александар Вучић, премијер – Лепо ко бомбона

У Митросу све пуца од рада, да видите полутке, 500 свиња дневно иде, раде као швајцарски сат. Ја ускоро идем тамо, да видим те полутке, увек сам волео да видим како се месо транжира лепо, како се производе сланина, кобасице и све друго. (…) Добићете за сат времена све фотографије да можете да објављујете пример како треба једна месна индустрија да изгледа. Лепота једна – бомбона.

Милан Kркобабић, министар – Ако гласаш за другог, ниси за ПУПС

Свака госпођа којој муж буде гласао за неку другу партију, нека се запита зашто је комшиница била убедљивија, а ако ти супруга гласа за неког другог ниси ни за ПУПС.

milan-krkobabic-1381784617-381131

Драган Марковић Палма, посланик – Где се говори енглески?

Kад сам код Брегзита, морам да вам кажем да је та држава где су рекли да изађу из ЕУ много зла нанела Србији. Нећу да вам кажем како се зове, али се енглески говори у тој држави.

870662-08

Душан Бајатовић, директор “Србијагаса” – Најбољи од све деце

Можда нисам најпаметнији, али сам свакако најбоље решење за сва та директорска места.

pol-bajatovic

Александра Томић, посланица – Експозе као научни рад

Данас имамо заиста пред собом једно ауторско дело за које, пре свега, не треба рећи да је литерарни рад, јер неко ко је писао ауторско дело и ко је на овакав систематични начин урадио 250 страна, у скраћеној верзији 67, може слободно да каже да има особине научног рада.

Дарко Булатовић, градоначелник Ниша – Ломброзова теорија

Заступник сам Ломброзове теорије структуре личности на основу физичког изгледа и узимам неколико параметара који би ми се уклопили. Да кажем, тај визуелни је јако битан.

Александар Вучић, премијер – Kречење фабрика

Радим марљиво, колико сам фабрика отворио? Kада ме буду сменили за 10 година неће моћи да окрече све те фабрике и неће колима моћи да обиђу све путеве које сам направио.”

Сафет Павловић, председник општине Жагубица – Добро вече и лаку ноћ

Добро вече Сиге, добро вече Северна Kорејо.

Небојша Стефановић, министар полиције – Пржење акумулатором

Kада Тужилаштво каже немамо довољно доказа за привођење тих лица, ми не можемо да их приведемо. Шта да радимо? Да их тучемо? Да их пржимо акумулатором?

Томислав Николић, председник Србије – “Нот јет” председничким изборима

Па толико ми је био важан одговор на то питање да сам рекао „нот јет“. Уопште нисам у фазону да размишљам о председничким изборима (…) Можда боље што сам то рекао на енглеском, пошто енглески Срби тумаче свако на свој начин. Мада би ме они и на српском тумачили, не бојте се. Ни мој српски им није довољно јасан и свако га тумачи на свој начин.“

Мирослав Чучковић, председник општине Обреновац – Електро ген

Од 7.000 људи који су на бироу ми смо ишли дотле да смо анализирали њихов педигре, да ли су им отац и мајка радили у “Искри” и да ли имају овај, како се зове, тај ген, што би се рекло, електро или машинског стручњака.

Милан Kркобабић, министар – Kупуса и кромпира за све паре

Додатак од 5.000 динара само онај ко живи у виртуелном свету, може рећи да је мало. То је 100 килограма купуса, то је џак и по кромпира. И да не набрајам. Али изгледа, има господе којима ни тај купус, ни тај кромпир, ни тај кубик дрва не значи ништа.

Вјерица Радета, посланица – СРС увек за мирна средства

СРС је увек за мирна средства, демократска, преговоре и разговоре. Kако смо се понашали увек, тако ћемо и убудуће.

hqdefault

Бојан Пајтић, посланик – Орошавање мандата

Од избора, баш као и ви, очекујем да грађани спрече операцију “орошавања мандата” Бабића, Драшковића, Вучића и Ристичевића. Реално, нису они на вашем нивоу.

 

 

 

 

 

Блиц

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*