Стаматовић тражи од Вучића хапшење Зоране Михајловић

0

Председник општине Чајетина Милан Стаматовић затражио је данас од премијера Србије Александра Вучића да хитно смени и ухапси министарку грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорану Михајловић.

Он је конференцији за новинаре у Чајетини, како се наводи у општинском саопштењу, рекао да смењивање министарке тражи „због почињених кривичних дела и покушаја крађе 2.213 хектара државног земљишта на Златибору“.

– Документација потврђује да је Михајловић поднела кривичну пријаву против својих сарадника у Министарству грађевинарства и оптужила их за поклањање спорног земљишта приватним лицима – пише у саопштењу.

Додао је да је Михајловић тиме „директно показала да је изнад закона“ и да је поништавањем решења о преносу спорног земљишта починила кривично дело јер није у њеној надлежности да то и учини.

„Пошто не постоји ниједан други начин да се легалним путем стопира изградња гондоле (кабинске жичаре на Златибору), најлакше је из најутицајније институције у држави, Владе Србије осудити Милана Стаматовића на физичку ликвидацију како би се остварили циљеви напредњачке власти“, рекао је он.

Додао је да „Златиборце не може нико спречити да бране државну имовину и штите интересе народа“.

– С обзиром на то да нисмо толико стручни како тврди Министарсрво грађевинарства, и не знамо ништа да урадимо како треба, молимо власт да нам покаже документацију за изградњу пројекта ‘Београд на води’ да се и сами уверимо на који начин се добијају потребне грађевинске дозволе – тражи Стаматовић.

Он је истакао да није осуђиван – како је навела министарка Михајловић, да није криминалац, ни вођа мафијашког клана на Златибору.

– Зорана Михајловић мора да одлучи и каже због чега спречава изградњу гондоле на Златибору и за кога ради, јер сумњива лица, а не представници надлежних институција, по њеном налогу, шетају и фотографишу тзв. нелегално изграђене објекте на Златибору који су на жалост Зоране Михајловић сви легализовани по одлуци њеног Министарства и њеног Закона о озакоњењу, а не по одлуци руководства Општине Чајетина – рекао је Стаматовић.

Директорка ЈП „Голд гондола“ Бојана Божанић је рекла да је сва неопходна документација за издавање грађевинске дозволе достављена Министарству грађевинарства.

„Без детаљне пројектне документације и потребних елабората, Општина Чајетина не би добила сагласност на Извештај ревизионе комисије, што је доказ да је техничка документација комплетна“, рекла је Божанић.

 

 

Бета

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*