Станковић: Не постоји паралела између проблема Срба на Косову и три општине на југу Србије

0

Председник Координационог тела Влада Србије за Прешево, Бујановац и Медвеђу Зоран Станковић изјавио је да не постоји никакава паралела између решавања проблема Срба на Косову и локалних самоуправа на југу Србије у којима живе Албанци.

„Не постоји никаква паралела између решавања проблема Срба на Косову и Метохији и решавања функционисања локалне самоуправе у три општине на југу Србије – Прешеву, Бујановцу и Медвеђи, јер је све то дефинисано законом и држава Србија у границама својих могућности и способности чини све да се захтеви челника ове три општине решавају”, рекао је Станковић за Радио Слободна Европа.

С друге стране председник општине Бујановац Шаип Камбери оценио да је однос Србије према Албанцима на југу важан за положај Срба на Косову.

Шаип Камбер рекао је да би „нормализација односа Београда и Приштине требало да пролази кроз Прешевску долину”.

„Однос државе према Албанцима који живе на овом простору је најбоља помоћ коју Србија може да пружи Србима на Косову. То је битно и за стабилност нашег региона, али и за стабилност албанско-српских односа у будућности”, рекао је Камбери за РСЕ. (Бета)

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*