Старт-уп центар на Електронском факултету

0

Расписан је позив за коришћење услуга и повезивање у Центар за иновативно предузетништво младих на Електронском факултету у Нишу, где би, како је рекао министар за иновације Ненад Поповић, сви који прођу на конкурсу могли да развијају свој бизнис окружени људима из своје бранше.

Поменути центар биће део Креативног центра који се увелико гради у једном делу факултета, а Поповић каже да ће стварање једног таквог окружења допринети останку младих и талентованих људи у Србији.
То видимо и као шансу да привреда Ниша и овог региона поново постане високотехнолошка, способна да своје производе извози у свет – рекао је Поповић.
Очекује се да Центар своје прве кориснике прими у септембру, а Влада Србије, како је рекао Поповић, то види као шансу за развој ИТ индустрије и дигиталне економије у овом региону.

Старт-уп центар ће најбоље рангиранима омогућити пословни простор, књиговодствене и друге услуге, едукативне тренинге, саветовања, коришћење опреме, умрежавање и сарадњу са другим сличним центрима. Пријављивање на јавни позив могуће је до 21. августа у 17 сати, а он се налази на сајту Града у секцији „Јавна обавештења“ и подсекцији „Јавни позиви“.

Министар је нагласио да је то реализација обећања председника Србије Александра Вучића које је дао Нишлијама када је пре неколико месеци боравио у касарни, а о иновацијама и технолошком развоју је у свом експозеу, каже Поповић, говорила и премијерка Ана Брнабић.

Подсетимо, поред Креативног центра кој се тренутно гради, планирана је и изградња Научно-технолошког парка који би требало да буде завршен до 2019. године.

juznevesti.com

 

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*