СТАВ ПАТРИЈАРХА О КОСОВУ И МЕТОХИЈИ КОЈИ ЈЕ ЦЕНЗУРИСАН У РЕЖИМСКИМ МЕДИЈИМА

1

Након што је председник СНС и Србије Александар Вучућ саопштио да се залаже за разграничење са Албанцима на Косову и Метохији у медијима под контролом владајуће партије у потпуности је забрањено заступање супротног мишљења. На удару цензуре нашао се чак и говор патријарха Иринеја на празник Преображење.

Не могу браћо и сестре а да не проговорим неколико речи о нашем Косову. О нашој благословеној земљи, о нашем Јерусалиму, који је угрожен више него икада у својој историји. О нашим светињама на КиМ почевши од Пећке Патријаршије, Дечана, Грачанице и многих других светиња… Та земља је натопљена крвљу хришћанских мученика и сузама хришћанских подвижника и зато се морамо Господу помолити да нам не отргну ту свету земљу. Хиљаду година је српски народ живео на Косову и Метохији, тамо је подизао светиње, украсио је, а данас моћници овога света желе да је потпуно отму као што су је и окупирали. Не можемо никада дозволити да Косово буде нечија друга земља, а поготово не народа који је вековима уништавао наше светиње на Косову и Метохији. И они данас треба да буду чувари… Наш народ каже лепо, поставите козу да чува купус. Помолимо се Господу да учини код оних који одлучују, који кроје капу народима и људима да Косово остане српско као што је и било. Не смемо никоме дозволити да га некоме предамо. Сила, каже народ, узме и земљу и градове . Ако хоће да га узму нека га и окупирају и нека га узму, али ми не смемо никако дати своју свету земљу. Народ каже, што се силом узме на неки начин се и врати. За то имамо доказ у народу Јеврејском који је 2000 година чекао да се врати у Јерусалим и вратио се. Има много мудрих људи који говоре и мисле да се још увек дешавају велика превирања у овоме свету и да то питање не смемо никад тако брзо да решимо него да се боримо да га сачувамо. Ако га не дај Боже изгубимо, да се боримо да га вратимо. Да се молимо Господу, потребна је молитва свих нас да сачувамо светињу косовску и метохијску… Ја верујем у Господа, верујем и и оне свете мошти на Косову и Метохији… који су нас чували од многих искушења патњи и страдања у прошлости. Да ће Господ да се и сада сачувамо наше свето Косово – рекао је патријарх Иринеј у говору који је већина домаћих медија прећутала.

Овај снимак није емитовала ни једана телевизија са националном фрекфенцијом, нити су га пренели медији који су под контролом председника Александра Вучића. Цензура у српским медијима није новина, али изгледа да смо стигли до фазе у којој је забрањено да се пренесе чак и говор патријарха у коме он поручује да Косово мора остати Србија.

Pravda

1 КОМЕНТАР

  1. Da li neko zna kada su tacno Vucic i Dacic okrenuli plocu sa „KOSOVO JE SRBIJA“ na „DAJEMO SVE STO ZELITE, PA I VISE OD TOGA, DA VAS POCASTIMO ?!
    Mislim da je neko akterima pokazao NE KOFERCE , vec najvecu ikada napravljenu DzAMBO VRECU ,pa da je akteri napune po svojoj volji.
    Nikada politicari ne misle na gradjane, vec samo da ostanu dozivotno na vlasti u bogatstvu i veselju,jer da misle na gradjane ,pa ne bi tim istim gradjanima krali i zakidali penzije,plate i ostala budzetska primanja i jos da gradjane prave budalama. Mislim prvenstveno na Srbe,jer su posle dve decenije postali najpodlozniji da ih bilo ko majmunise.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*