Стефан Стаменковски: „Приоритет спољне политике заустављање ширења НАТО пакта на Балкану!“

  0

  Конференцијом за медије на којој су учествовали Милица Ђурђевић и Стефан Стаменковски из Српског сабора Заветници, Владан Глишић из Народне мреже, Мирослав Паровић, председник Треће Србије и Данило Тврдишић започета је кампања јавног заговарања усвајања Закона о војној неутралности. Закон о војној неутралности је урађен у сарадњи правних тимова наведених политичких групација.

  У свом обраћању председник Заветника, Стефан Стаменковски, подсетио је на недавни састанак који је у Москви имао са руководством Јединствене Русије и на закључке које су при томе изнели Сергеј Железњак и он, а у којима се даје пуна подршка војној неутралности Србије као и идеји о формирању савеза војно неутралних држава на Балкану.

  “За Србију је веома важно да државе са којима се граничи (Црна Гора, БиХ, Македонија) задрже своје ванблоковске позиције. Зато је за Београд веома важна сарадња са државама које су војно неутралне, како онима у региону тако и онима у самој Европи попут Аустрије и Швајцарске али и са државама које уважавају позицију војне неутралности Србије, пре свега са Руском Федерацијом.

  Он је нагласио да је важно да се Закон о војној неутралности имплементира у стратегију националне безбедности Србије и да Београд има пуну подршку Русије у напорима да очува своју војну неутралност и буде лидер у региону свих неутралних земаља.

  Стаменковски је позвао све политичке субјекте, удружења и појединце на широк национални консензус око концепта војне неутралности и супротстављања даљем ширењу НАТО пакта на Балкану.

   

  ПОСТАВИ ОДГОВОР

  *