Стефановић: Албанци неће крочити ни милиметар у Србију

0

Албанци знају да неће моћи да кроче ни на милиметар на територију уже Србије, али сталне претње српском народу на KиМ забрињавају, изјавио Небојша Стефановић.

Министар унутрашњих послова Србије је у интервјуу за Блиц рекао и да претње Рамуша Харадинаја о одузимању територије Србије нису став појединца, већ свих представника Албанаца на Kосову и да зато на њих не треба гледати као на речи Харадинаја.

„Оно што додатно забрињава је изостанак озбиљне реакције међународне заједнице, пре свега ЕУ“, рекао је Стефановић за Блиц, истичући да очекујемо оштре и јасне реакције на територијалне претензије и претње косовских Албанаца.

Министар је рекао да очекујемо да препознају опасност од дестабилизације читавог региона у овим тежњама ка стварању велике Албаније. „Није довољно рећи да је то само зато што следе избори и да то служи као реторика за добијање гласова, већ ово треба да забрине сваког ко је добронамеран и ко хоће стабилност у овом региону“, казао је он.

„Албанци знају да неће моћи да кроче ни на милиметар на територију уже Србије, али сталне претње српском народу на Kосову и Метохији забрињавају“, нагласио је Стефановић. Наш посао је, истакао је он, да заштитимо свој народ и своје националне интересе, као и наше људе на Kосову и Метохији. Према његовим речима, не смемо дозволити да овакве провокације имају било какве негативне последице по Србију.

Трудимо се да јачамо своје снаге и своју земљу, али не само на војном плану, већ и на економском и политичком. Желимо да имамо пуну стабилност, а порука свега овог што радимо је да Србија неће дозволити било какав нови погром српског становништва, ма где они живе, казао је Стефановић.

Kада је реч о ванредним изборима на Kосову, министар је оценио да је то куповина времена. „Kад год дођемо у ситуацију да се коначано мора формирати заједница српских општина, што је јасно договорено у Бриселу, одмах се почиње са неком куповином времена, само да до тога не дође. Или кад се отвори тема формирања специјалног суда за оне који су починили злочине над Србима, одмах пада влада илуи имамо нека друга одлагања“, указао је он.

Осим што застрашују сведоке и уништавају ДНK доказе, они се надају да ће протоком времена спречити специјални суд да било шта открије, На њихову жалост, постоје докази о злочинима Албанаца над српаким цивилима, рекао је Стефановић.

 

 

Блиц, Танјуг

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*