Стефановић: Држава неће толерисати одавање података странцима!

0

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је данас да о хапшењу високог функционера Управе криминалистичке полиције, који је одавао податке страној обавештајној служби једне западне државе, одлучује Тужилаштво и да Србија неће толерисати да било ко одаје податке странцима.

„О хапшењу одлучује Тужилаштво. Kада се прикупи довољно доказа и разлози да би се неко ставио у притвор онда се такве мере и налажу. Наша порука је да Србија неће толерисати да било ко одаје податке странцима и да ћемо се трудити да ухватимо сваку особи која делује против интереса нашег народа“, рекао је Стефановић.

Он је додао да то треба да имају у виду не само припадници безбедносних служби, већ сви који планирају да им одају информације од значаја за земљу.

Стефановић појашњава да то што је припадник УKП под надзором, значи да су Безбедносне службе обавиле разговоре и да предузимају све мере из своје надлежности да он даље не одаје податке странцима.

Упитан да ли је реч о Вељку Попари, како су поједини медији писали, министар је рекао да не може да се изјашњава по том питању док је у току поступак.

 

 

Тањуг

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*