Стефановић: „Хапшењем полицајаца у Чачку смо доказали да нема недодиељивих!“

0

Министар Стефановић је позвао све оне које имају било какво сазнање о злоупотребама почињеним у Министарству унутрашњих послова да то пријаве Сектору унутрашње контроле

У Србији нема недодорљивих и свако ко се огреши о закон мора да одговора, поручио је данас потпредседник Владе Србије и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић, поводом хапшења 30 полицијских службеника саобраћајне полиције управе у Чачку.

Желимо да пошаљемо јасан сигнал јавности да не постоји било ко ко је недодирљив. Да не постоји било ко ко може да се заштити значком или униформом и да свако ко се огреши о закон због тога мора да одговара“, нагласио је министар полиције.

Стефановић је истакао да ће Министарство унутрашњих послова ту врсту контроле пре свега спроводити у својим редовима – „у редовима оних који су задужени за спровођење контроле и спровођење закона, а онда, наравно, и сви остали који се буду огрешили о закон мораће да одговарају“.

Министар Стефановић је позвао све оне које имају било какво сазнање о злоупотребама почињеним у Министарству унутрашњих послова да то пријаве Сектору унутрашње контроле.

„Полиција неће дозволити да се таква врста злоупотреба настави“, истакао је министар полиције у писаној изјави достављеној медијима.

Током акције Сектора унутрашње контроле, на територији Полицијске управе Чачак, данас је приведено 30 активних полицајаца саобраћајне полиције и три бивша припадника Министарства унутрашњих послова због постојања основа сумње да су починили кривична дела примање мита и злоупотреба службеног положаја.

 

 

 

 

Еспресо

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*