Стефановић искористио МУП за свој сајт!

0

Министар полиције, попут Вулина, направио интернет страницу, али је за своју приватну и страначку промоцију присвојио државне ресурсе

Министар полиције Небојша Стефановић упорно наставља да злоупотребљава јавну функцију у страначке сврхе! После конференција за новинаре и осталих јавних наступа на којима готово час наступа као министар, час као портпарол СНС, Стефановић је сада отишао корак даље, па је ову незакониту праксу унео и у дигиталну сферу.

И он је, после колеге Александра Вулина, решио да региструје свој сајт небојсастефановиц.рс, који јасно информише посетиоца да се налази на представљању председника Градског одбора СНС Београд.

Обмањује јавност

Међутим, Стефановић свим осталим садржајем који нуди обмањује јавност, јер и фотографијама и вестима рекламира себе као министра унутрашњих послова. Уз све то, први напредњак Београда је у контакт-податке ставио адресу, имејл адресу и телефонске бројеве МУП!

Немања Ненадић из Транспарентности Србија сматра да је Стефановић прекршио закон јер је уз своју страначку функцију „прилепио“ податке који се тичу његове јавне функције.
– Закон о Агенцији за борбу против корупције налаже јавним функционерима који су и политичари да увек недвосмислено предоче саговорнику и јавности да ли износе став органа у којем врше функцију или став странке. Ова обавеза није испуњена у случају сајта Небојсастефановиц.рс јер се наводи да је реч о сајту председника ГО СНС Београд, а уједно су објављени контакт-подаци МУП и вести које се односе на рад Стефановића као министра – објашњава Ненадић.

Поред овога, Закон забрањује функционеру да „користи јавне ресурсе, скупове на којима учествује и сусрете које има у својству функционера за промоцију политичких странака, односно политичких субјеката“. А сајт Небојсастефановиц.рс крцат је непотписаним фотографијама које приказују активности министра Стефановића, и то оним које су постављене на званични сајт МУП.

Ућутао се

Стефановић није одговарао на наше поруке. Kурир се обратио и Агенцији за борбу против корупције, међутим, одговор нисмо добили. Иако смо Агенцији поставили конкретно новинарско питање, у тој институцији су рекли да ћемо одговор добити у року од 30 дана јер смо, према њиховом тумачењу, „тражили мишљење“, а не, како они тврде, поставили новинарско питање.

 

 

Курир

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*