Стефановић о безбедности: Патриотизам није дневница

0

Министар полиције Небојша Стефановић истакао је да Србија модернизује своју војску и полицију, а да људи којима је читав патриотизам стао у висину дневнице не разумеју ни безбедност ни потребе грађана.

„Активности које је Министарство унутрашњих послова предузимало у овој години, уз велику подршку премијера и владе, омогућиле су да обновимо комплетан састав наших борбених возила“ рекао је Стефановић Тањугу наводећи да је више од 40 оклопних транспортера, који штите животе припадника Жандаремерије и полиције, у простору са највећим изавовима, обновљено и модернизовано.

Према његовим речима успешно је спроведена модернизација опреме и заштите за људе који раде најтеже задатке, купују се нова патролна возила за полицију и улази у поступак за наредну годину у којој ће патролна возила, која имају од 10 до 20 година и прешла велику километражу, бити обновљена или замењена новим.

„Успели смо да обезбедимо да полицајци више не чекају осам или десет година за нове униформе, да их добијају редовно. Један већи број људи ће у наредној години добити нове униформе и то већ у првих неколико месеци“, најавио је министар.

Он је истакао да су обезбеђена средства за те намене, те да је влада одобрила додатна средства поред оних које Министарство има у буџету.

Министар Стефановић је захвалио свим људима у саставу полиције који схватају да својим радом директно доприносе да грађани Србије буду безбедни.

„Огроман рад и труд, залагање, су нешто због чега дугујемо захвалност људима из полиције који даноноћно раде на томе да Србија буде стабилна и безбедна. Захвалио бих се и свима који разумеју да је суштина политике борба за сопствену земљу, њену стабилност и безбедност, а не борба за висину дневнице“ подвукао је Стефановић.

„Ако је читав патриотизам стао у висину дневнице онда се плашим да људи који тако размишљају не разумеју шта значи безбедносни апарат и Србија“ указао је министар унутрашњих послова.

Он је поручио и да ће влада наставити да се бори да материјални положај војске и полиције буде бољи и додао:

„Kао што смо се изборили да уз помоћ премијера добијемо и ове године пет одсто повећања плата, и то другу годину заредом“.

Важно нам је, наставио је Стефановић, да људи схвате да то радимо из реалних извора.

„Ми данас имамо модерне авионе које добија наша војска, унапређење наших оклопних возила, добијамо нове униформе, панцире, успевамо да држимо корак са насим регионом и будемо неко ко брине о комплетној безбедности Републике Србије“ истакао је он.

Према његовим речима због тога је битно да се захвали синдикатима и свим људима који на озбиљан начин сагледавају потребе Србије, који своје задатке схватају тако да штите грађане Србије и да им је то првенствена обавеза.

„Захвалан сам на томе што даноцноћно раде не размишљајући колико је њима лако, лепо и лагодно, него разумевајући да је прво потребно да подигнемо нашу земљу, да оно што се годинама уништавало обновимо, што и радимо, и онда можемо да кажемо да смо задовољни стањем безбедности и оним што Србија чини“, нагласио је Стефановић.

„Чини ми се да смо успели да у региону постигнемо такву врсту стабилности да нико не може да угрози безбедност наше земље, значајно смањимо број кривичних дела, али и обезбедимо да се људи на улици осећају безбедно и сигурно, као и странци који долазе, они који планирају да прославе код нас новогодишње празнике осећају ту безбедност и радо долазе у нашу земљу, закључио је министар.

 

 

 

Танјуг

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*