Стефановић: Поруке из Хрватске немају везе са здравим разумом

0

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић рекао је данас да изјаве које претходних дана стижу из Хрватске, односно бившег премијера Зорана Милановића, најмање имају везе са здравим разумом и поручио да у складу са одлуком Владе то неће коментарисати.

– Ја ћу се трудити да поштујем оно што је Влада донела као своју одлуку да не коментаришемо оно сто стиже из Хрватске. То што стиже и што видимо сваког дана чини ми се некако да најмање има везе са здравим разумом – рекао је министар Стефановић.

Kако је навео, трудиће се да се уздржи од сваког кометара.

– Ми у томе више не можемо да учествујемо, нека они размишљају о томе – рекао је Стефановић.

„Стабилност Србије није угрожена“

Министар полиције је оценио да Србија жели да покаже да има активну улогу у процесу одржавања стабилности у региону и поручио да упркос тензијама у БиХ поводом најављеног референдума у Републици Српској, стабилност наше земље није угрожена.

Стефановић није желео да улази у детаље изнете на консултацијама државног врха синоћ у Београду, те је поновио да, упркос забринутости због свега што се дешава у вези са референдумом, стабилност Србије није угрожена.

– Влада и премијер чине све што је у нашој моћи да Србија буде стабилна и да буде гарант и ослонац и Републици Српској у смислу повећања стабилности и економског развоја – рекао је Стефановић и подсетио да ће сутра бити састанак председника и премијера Србије са предствницима Срба из Босне и Херцеговине.

Он је поручио да се Влада Србије бори за то да наша земља буде сигурна и безедна како би наставила економски да јача.

– Желимо да покажемо да имамо активну улогу у томе, да одржимо стабилност коју имамо и због које имамо повећан број инвеститора. Наша економија напредује и имамо раст управо јер смо обезбедили да наша земља буде стабилна и сигурна – закључио је Стефановић.
Блиц

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*