Стефановић: Скандалозна изјава хрватског министра Орепића!

0

Небојша Стефановић оценио је да хрватски министар полиције Влахо Орепић, који је изјавио да након брисања лажних пребивалишта у Вуковару неће бити основа за постављање ћириличних табли, покушава да ускрати право на језик и писмо чак и малом броју Срба „које још нису протерали из Хрватске“.

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић је оценио као скандалозну изјаву техничког министра полиције Хрватске Влаха Орепића, који је оптужио српску мањину да је манипулисала нелегалним пребивалиштима.

„Жеља да се пронађе било какво упориште, без обзира колико оно било лажно и бесмислено, да се српском народу у Хрватској ускрате загарантована људска права, право на језик и писмо и живот без страха од репресије државних органа, само показује да руководство Хрватске не разуме шта су европске вредности“, поручио је Стефановић у писаној изјави.

Такође, додаје Стефановић. хрватско руководство не разуме ни борбу за владавину права.

„Очигледно не разумеју ни шта је борба за једнакост и владавину права и како се на најбољи начин показује да не подржавате фашистичке режиме, који су са српским народом говорили искључиво језиком маља, ножа и јаме“, истиче Стефановић.

РТС

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*