Stepinac je lično učestvovao u zločinima nad Srbima!

0

Primio sam pismo iz Australije u kome se navodi da je g. Vasa Kondić iz Sidneja, inače preživelo dete iz hrvatskog logora za istrebljenje Srba, Jevreja i Roma u Jasenovcu, saopštio istinu o onome što je lično video kao dete od sedam godina dok je bio zatočen u Jasenovcu.

Gospodin Vasa Kondić je rođen 1934. godine u Sladinji kod Kozarske Dubice. Hrvati su spalili njegovo selo odmah po uspostavljanju svoje Nezavisne države Hrvatske, a on se kao zatočenik našao u logoru smrti u Jasenovcu.

Lično se uverio – svojim očima je gledao kako su najgrozniji koljači srpske dece bili rimokatolički sveštenici, tako da su čak i neki Hrvati u logoru pokušavali da spasu po neko dete. Ovi katolički popovi su pored krsta nosily oko vrata i nož za klanje dece i odraslih. Otimali su malu decu od majki koje su vrištale i zapomagale, dok su ih katolički popovi psovali.

Jednom rukom su držali dete, a drugom ih klali, pa onda bacali leš u grotlo peći za spaljivanje. Ceo logor je zaudarao na spaljeno ljudsko meso. G.Kondić govori i kako je u logoru bilo pravo slavlje kada bi dolazio u Jasenovac hrvatski zagrebački nadbiskup Alojzije Stepinac. Nosio je nekakvu posebnu uniformu, a njegov krst je bio mnogo veći od krstova ostalih popova. Stepinac bi smireno i hladno hvatao i klao jedno po jedno srpsko dete i bacao leš u usijanu peć. Sve to je g.Kondić posmatrao u toku tri meseca, a onda su njegovu grupu zatočenika preuzeli Nemci, pa je tako ostao u životu. Po svršetku Drugog svetskog rata je g. Kondić otišao u Italiju, da bi potom emigrirao u Australiju, gde i sada živi.

Sve navedene podatke je preneo advokat iz Adelaide u Australiji g. Vasko Vukoje.

Srpska Pravoslavna Crkva je najnovijom odlukom Sabora oformila komisiju na celu sa zagrebačkim mitropolitom g.Porfirijem koja treba da razgovra sa rimokatolicima u Hrvatskoj o prevazilaženju „problema“ zbog događaja u Hrvatskoj u toku Drugog svetskog rata. Jedan od zaključaka bi trebala da bude i saglasnost da se za svetitelja Rimokatoličke „crkve“ proglasi i ratni zlocinac Alojzije Stepinac za koga se zna da je lično klao srpsku decu, da je kao vrhovni rimikatolički vojni vicar bio duhovni vođa Jasenovačkih koljača itd.

Srpski narod nikada ne može da zaboravi zločine Hrvata nad Srbima, Jevrejima i Romima i ulogu Rimokatoličke „crkve“ i njenog sveštenstva u tim zlodelima. Srpski narod nikada neće oprostiti ni svojoj Crkvi, ukoliko se dođe do nekakvog „sporazuma“ sa „crkvom“ u Hrvata.

Profesor Dr.Srboljub Živanović, Predsednik Mećunarodne komisije za istinu o Jasenovcu, London, Velika Britanija

Borba za veru

POSTAVI ODGOVOR

*