Стигло саопштење из Хага: Ово је права истина о здравственом стању Ратка Младића

0

– Медицинско особље у притвору УН помно прати Младићево здравље – наведено је

Судски Механизам у Хагу данас је саопштио да је здравствено стање генерала Ратка Младића под контролом и да се „помно прати“ у судском притвору у Шевенингену.

У поднеску који је апелационом већу упутио секретар суда пише да се медицинско особље у притвору побринуло за све здравствене проблеме на које се Младић пожалио.

– Медицинско особље у притвору УН помно прати Младићево здравље – наведено је у поднеску.

Секретар суда оцењује да је то супротно недавним тврдњама Младићеве одбране.

– Штавише, у случају било каквог озбиљног медицинског инцидента, одређени чланови породице и браниоци су информисани у складу са правилима – наводи се у поднеску.

Секретар Механизма је негирао тврдњу одбране да лекарска служба у притвору одбија да Младићу достави медицинску документацију о лечењу.

По договору са самим Младићем, здравствена служба му доставља документацију, а и сам Младић је „изразио задовољство“ због тога, наводи судски секретар.

У данашњем поднеску, секретар је негирао и тврдњу одбране да јој је делимично ускраћено финансирање из суда.

Те тврдње одбрана је изнела у недавном захтеву да јој рок за подношење жалбе на првостепену пресуду буде продужен за још три месеца.

Првостепеном пресудом бивши командант Војске Републике Српске Ратко Младић (76) осуђен је на доживотни затвор због геноцида у Сребреници, прогона Муслимана и Хрвата широм БиХ, терорисање становништва Сарајева дуготрајним гранатирањем и снајперисањем и узимања припадника Унпрофора за таоце, 1992-95. године.

 

телеграф

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*