Столтенберг: НАТО помогао окончање мрачне странице историје Европе

0

Генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг изјавио је, поводом првостепене пресуде Хашког трибунала генералу Ратку Младићу, да је НАТО помогао да се оконча „мрачна страница историје Европе“.

Он је поздравио пресуду генералу Младићу, нагласивши да она „показује да је владавина права на делу и да су одговорни за злочине позвани на одговорност“.

Столтенберг је рекао да је западни Балкан од стратешке важности за НАТО и да будућност региона види у евроатлантској сарадњи и интеграцијама за оне који то желе.

„Надам се да ће данашња пресуда приближити регион помирењу“, додао је Столтенберг.

Министар иностраних послова Велике Британије Борис Џонсон поздравио је пресуду Хашког трибунала генералу Војске Републике Српске Ратку Младићу, саопштено је из британске Амбасаде у БиХ.

У саопштењу се наводи да Велика Британија подржава Међународни кривични суд за бившу Југославију и поздравља његову одлуку да осуди Младића на казну доживотног затвора.

Џонсон сматра да треба учинити све да се никада не понове злочини почињени на Балкану деведесетих година прошлог века који су означили један од најмрачнијих периода у историји Европе.

Првостепено веће Хашког трибунала осудило је данас некадашњег команданта Главног штаба Војске Републике Српске генерала Ратка Младића на доживотну казну затвора.

 

Срна

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*