Стотелберг: Београд и Приштина да смање тензије

0

Генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг изјавио је, уочи данашње посете Kосову, да политички лидери у Београду и Приштини морају да спусте тензије, преноси данас лист „Kоха диторе“.

Столтенберг је поручио да ће НАТО наставити да доприноси стабилности и безбедности на Kосову и да никакве измене неће бити прављене што се тиче присуства снага за одржавање мира док се претходно не изанализра ситуација на терену, наводи приштински лист.

Столтенберг ће посетити данас снаге Kфора на Kосову, а сусрешће се и са командантом Kфора генерал мајором ђованијем Фунгом и са припадницима Kфора, као и са главним представницима међународне заједнице на Kосову, наведено је на сајту НАТО.

Он ће се састати и са косовским председником Хашимом Тачијем, премијером Исом Мустафом, потпредседником косовске владе Бранимиром Стојановићем и министром спољних послова Енвером Хоџајем, наводи се на сајту.
Теме разговора нису најављене, али није искључено да ће једна од њих бити и зид код главног моста у Kосовској Митровици, односно његово рушење које Приштина најављује неодређено за фебруар.

 

 

 

Бета

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*