STOUN: Moj sin radi za RT, ali nije ruski agent

0

Po njegovom mišljenju, RT objavljuje zanimljive materijale.

Američki filmski reditelj Oliver Stoun je rekao da njegov sin radi na televiziji RT.

Stouna su pitali da li njegov sin ima veze sa intervjuom koji je reditelju dao predsednik Rusije Vladimir Putin, prenosi „Vzglяd”.

Stoun je potvrdio da njegov sin zaista radi za RT. Ali on se tamo zaposlio pre šest-sedam godina, kada još nije bilo projekta intervju sa Putinom, tako da „ne postoji nikakva veza”, rekao je američki reditelj.

„I on nije ruski agent”, dodao je Stoun.

Po njegovom mišljenju, RT objavljuje zanimljive materijale: „Dopisnici idu na ratišta, prave reportaže, oni mnogo rade.”

Na pitanje da li se lično prema Putinu odnosi sa simpatijom, odgovorio je: „Sa interesovanjem”. Stoun je rekao da je sastanak sa predsednikom Rusije bio „veliki korak”.

„Demonizovali smo Rusiju do tog stepena da nam je gotovo nemoguće da razgovaramo. Tramp je pribijen uza zid zbog istraga. To je sramota, jer je neophodno da razgovaramo”, rekao je Stoun, koji „bi želeo da vidi da SAD i Rusija počnu da razgovaraju, da se razumeju”.

Stoun je istakao da je Putin „zaista spreman na razgovor”, iako u SAD postoji „tendencija da se on apriori kritikuje”. Stoun je rekao da ne može da „promeni mišljenje” ruskog predsednika, ali je zato u stanju da „ga prikaže” stanovnicima SAD.

Po Stounovom mišljenju, Amerikanci treba da čuju Putinovo mišljenje, čak i „ako ga odbace i ako ne žele da ga čuju”.

„Želeo bih da dođe do popuštanja napetosti ili do razumevanja”, rekao je Stoun.

ruskarec.ru

POSTAVI ODGOVOR

*