ШТРАХЕ: „Независност Kосова је неприхватљива!“

  0

  Лидер Слободарске партије Аустрије (ФПО) Хајнц-Kристијан Штрахе истакао је да је та странка против неправде и да је због тога дигла свој глас против НАТО бомбардовања бивше Југославије, као и једнострано, противно међународном праву, проглашене независности Kосова.

  Он је, на вечери „Срби и ФПО“ у Бечу, критиковао што се до сада нису створили, у међународној заједници, услови да Срби на северу Kосова добију аутономију.

  Kако је подвукао, Аустрија, која је у срцу Европе, има одговорност за овај „дивни, хришћански континент“, као и сви остали европски народи, због чега му је драго што толико људи пореклом са простора бивше Југославије данас живи у Аустрији и дају свој допринос развоју земље.

  Штрахе је нагласио да они који долазе из хришћанских држава у Аустрију немају проблема са интеграцијом, и да је једино што их дели на почетку, језик, али да је проблем постоји са онима који долазе из других, исламских култура.

  „Морамо и можемо очекивати да сви који желе да дођу у Европу поштују нашу традицију, веру, обичаје и културу. То мора да важи за све Европљане, а ко неће да прихвати наша правила игре нема шта да тражи на овом континенту“, подвукао је Штрахе.

  На идућим изборима, како подвлачи у кампањи неће дозволити да га провоцирају.

  О прошлим председничким изборима казао је да су били огроман успех по странку, јер је кандидат слободараца Норберт Хофер освојио 47 одсто гласова, и то у борби сам против свих осталих странака.

  Штрахе је уверен да ће се тај успех видети и у будућности, те да ће на наредном гласању ФПО бити најјача странка, и да то систем, као на председничким изборима, неће моћи да спречи.

  Он је посебно похвалио чланове ФПО српског порекла, оценивши да су они оснажили странку.

  Посланик српског порекла у скупштини Беча Немања Дамњановић указао је да је лидер ФПО Хајнц Kристијан Штрахе странку преузео пре 11 година, када су си веровали да ће партија отићи у историју.

  „Међутим обистинило се да странка пише историју, али не пропасти, већ успеха, те има сада све предуслове да на следећим парламентарним изборима постане прва снага“, уверен је он.

  Вечери „Срби и ФПО“ присуствовали су министар саветник у Амбасади Србије у Бечу Горан Брадић, као и бројни српски бизнисмени, те аустријски посланици и локални политичари.

   

   

   

  Танјуг

  ПОСТАВИ ОДГОВОР

  *