Штрахе за Kronen Zeitung: Планска замена белог становништва Европе је реалност!

0

Аустријски вицеканцелар Хајнц-Кристијан Штрахе изјавио је уочи европских избора како ће се његова странка борити против „замене” аутохтоних Европљана. Појам „замене“ преузет је из књиге Le Grand Remplacement(Велика замена), француског аутора Реноа Камија из 2012. године.

Штрахе, вођа Слободарске (FPÖ), изјавио је прошле недеље у интервјуу за лист Kрон да ће његова странка „доследно следити пут за нашу аустријску отаџбину, борбу против замене становништва, као што људи од нас очекују“.

Новинар који га је интервјуисао покушао је истаћи да је израз „замена становништва“ повезан с „десним екстремистима“, али Штрахе је одговорио да је то „израз стварности“.

„Не желимо постати мањина у нашој земљи. То је легитимно и поштено и дубоко демократско,“ рекао је Штрахе.

Током интервјуа, Штрахе је оптужио левичарске политичаре и новинаре за „прљаве кампање“ пре избора за Европски парламент у мају.

Према последњем истраживању бечког Института за демографију, из 2017. године, муслимани тренутно чине 8 посто становништва Аустрије. Бројка се удвостручила од претходног аустријског пописа 2001. године.

Међутим, према Демографском институту, реалније све већа присутност муслимана биће између 14 до 20 посто до 2051. године, у зависности од нивоа миграције.

Kатолици чине највећи део становништва Аустрије, са 64 посто, а Аустријанци без икакве верске припадности чине најбрже растућу популацију у последњем истраживању, са 17 посто.

Прошле недеље, огранак омладине FPÖ-а био је мета критика због анти-исламског летка под називом „Традиција побеђује миграцију,“ а марксисти су описали летак као визуално сличан „нацистичкој пропаганди.“

По већ провереном обичају, свако супротстављање масовној миграцији, гетоизацији, гушењу европске културе и традиције, етикетира се одавно познатим „злим“ појмовима. Притом многи гаје више страха према таквом етикетирању, него према сопственом нестанку. Но, све је више оних који не маре превише за етикете, јер постају свесни реалности.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*