Странка Вука Јеремића у октобру

0

Програмски директор Центра за међународну сарадњу и одрживи развој (ЦИРСД) и сарадник Вука Јеремића, Никола Јовановић најавио је формирање странке у октобру, која ни на једном нивоу неће сарађивати са владајућом странком.

Србији је, рекао је Јовановић за Н1, потребна једна политичка организација некорумпираних људи који су се доказали и у земљи и у свету и који желе добро својој земљи, јер ћемо овако ударити у зид и претворити се у афричку земљу.

Додао је да се увелико ради на организацији те странке, која ће бити формирана у октобру. Сарадник Вука Јеремића каже да постоји неколико варијанти кад је име странке у питању и да ће оно бити одабрано у октобру, а да ће у септембру бити објављена листа оснивача.

Осврћући се на београдске изборе, Јовановић каже да стварна опозиција, која жели промене, има прилику да победи у Београду. Зато се залажу за једну широку, програмску коалицију, са што ширим бројем актера који су, како наглашава, права опозиција и који би начели систем који производи несрећу у Србији.

„Права опозиција, и ту не рачунам Чеду Јовановића, јер моје мишљење је да он ради у дослуху с режимом“, додао је. Волео бих да видим заједничку листу и заједничког кандидата, и да победимо режим у Београду што би била увертира за остатак земље, каже Јовановић за телевизију Н1.

Н1, Данас

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*