Stranka Vuka Jeremića u oktobru

0

Programski direktor Centra za međunarodnu saradnju i održivi razvoj (CIRSD) i saradnik Vuka Jeremića, Nikola Jovanović najavio je formiranje stranke u oktobru, koja ni na jednom nivou neće sarađivati sa vladajućom strankom.

Srbiji je, rekao je Jovanović za N1, potrebna jedna politička organizacija nekorumpiranih ljudi koji su se dokazali i u zemlji i u svetu i koji žele dobro svojoj zemlji, jer ćemo ovako udariti u zid i pretvoriti se u afričku zemlju.

Dodao je da se uveliko radi na organizaciji te stranke, koja će biti formirana u oktobru. Saradnik Vuka Jeremića kaže da postoji nekoliko varijanti kad je ime stranke u pitanju i da će ono biti odabrano u oktobru, a da će u septembru biti objavljena lista osnivača.

Osvrćući se na beogradske izbore, Jovanović kaže da stvarna opozicija, koja želi promene, ima priliku da pobedi u Beogradu. Zato se zalažu za jednu široku, programsku koaliciju, sa što širim brojem aktera koji su, kako naglašava, prava opozicija i koji bi načeli sistem koji proizvodi nesreću u Srbiji.

„Prava opozicija, i tu ne računam Čedu Jovanovića, jer moje mišljenje je da on radi u dosluhu s režimom“, dodao je. Voleo bih da vidim zajedničku listu i zajedničkog kandidata, i da pobedimo režim u Beogradu što bi bila uvertira za ostatak zemlje, kaže Jovanović za televiziju N1.

N1, Danas

POSTAVI ODGOVOR

*