Stručnost pre svega: Stefanović, Vulin i Mali upisali Visoke studije bezbednosti

Svečanost povodom početka usavršavanja polaznika Šeste klase Visokih studija bezbednosti i odbrane održana je u amfiteatru Centra za simulacije i učenje na daljinu Vojne akademije, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

0

Načelnik Škole nacionalne odbrane pukovnik dr Miroslav Talijan rekao je da uspešnost Šeste generacije VSBO garantuje šesnaest njenih polaznika među kojima su „dominantno, već istaknute starešine i rukovodioci iz Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, ali i Generalnog sekretarijata predsednika Srbije i tri visoka državna funkcionera – ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin i gradonačelnik Beograda Siniša Mali“.

Svečanosti su prisustvovali ministar odbrane Zoran Đorđević, zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Jovica Draganić, predstavnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, Univerziteta odbrane, profesori i predavači, kao i polaznici Škole nacionalne odbrane.

jov_3549_1484653863Ministar Đorđević je rekao da su Visoke studije bezbednosti i odbrane uspostavljene jer su bile potrebne Srbiji, njenom sistemu bezbednosti i sistemu odbrane.

– Broj polaznika je ograničen i time čini ovaj vid studija prestižnim. Organizovanje ovog nivoa usavršavanja predstavlja specifičan, vojnoobrazovni odgovor na obaveze koje proističu iz Strategije nacionalne bezbednosti. Između ostalog, ta strategija se zasniva na koordinisanom delovanju u oblastima spoljne politike, ekonomske politike, politike odbrane, politike unutrašnje bezbednosti, socijalne politike i politike u ostalim oblastima društvenog života. Struktura nove, ove vaše šeste klase, upravo odražava nameru da se odgovori na taj zahtev – istakao je ministar odbrane.

jov_3671_1484653855

Visoke studije bezbednosti i odbrane predstavljaju organizacijsku celinu u Školi nacionalne odbrane kao najviši nivo karijernog usavršavanja oficira, visokih službenika ministarstava i agencija vlade i Narodne skupštine Srbije, a među polaznicima su i po jedan oficir oružanih snaga BiH, Hrvatske i Slovenije.

POLITIKA/MORS

POSTAVI ODGOVOR

*