Судија Мајић: У правосуђу ће се десити побуна!

0

Судија Апелационог суда Миодраг Мајић изјавио је да „када премијер или неко други унапред каже да је неко ‘највећи криминалац’ или ‘највећи тајкун’ кога смо у Србији имали, то је јасна порука у ком правцу је пожељно даље поступање“ и да очекује да ће се против таквог стања побунити само правосуђе.

„Људи виде где је реално сва моћ у овом друштву, није потребно бити математичар да спојите два и два и да разумете да постоје два пута, један је шумом, други је друмом. Ако кренеш ‘друмом’ и схватиш поруке, дочекаћеш пензију. Ако хоћеш ‘шумом’, забасај па ћеш да видиш шта ће да буде. Једини пут који ја видим је да побуна против оваквог стања наступи изнутра, из самог правосуђа. Ја сам сигуран да ће то почети да се дешава, ти процеси морају да крену“ рекао је Мајић за НИН.

Он је навео да се „микро кораци већ дешавају и да све више судија и тужилаца препознаје да је овакво стање неиздрживо понижавајуће“.

„Осећају да више не могу сами себе да погледају у огледалу ако не покушају да на микро плану мењају ствари. То јесу микро помаци, за сада невидљиви голим оком, али се дешавају. До пре извесних година сам веровао да не може баш још много горе, на жалост нисам био у праву. Имали смо ми обрте и у много тежим историјским тренуцима. У један од таквих обрта верујем када је о правосуђу реч. Дефинитивно“, рекао је Мајић.

 

 

Бета

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*