Суђење Азри Башић: Сведоку ножем секла лице!

У Сарајеву настављено суђење жени монструму, 58-годишњој Азри Башић. Сведок Неђо Благојевић испричао да га је оптужена ножем бола по лицу

0

Сведок Неђо Благојевић испричао је на наставку суђења Азри Башић (58), жени монструму оптуженој за ратни злочин над српским цивилима у Дервенти 1992. године, да га је оптужена три пута „боцнула“ ножем по лицу.

Благојевић је у судници испричао како је заробљен, наводећи да су га везали каблом и одвели у Дом ЈНА у Дервенти где су га натерали да се скине го до паса и да се изује, а потом су га постројили заједно с другим комшијама.

– Када је Азра дошла запретила је Мили Кузмановићу да ће му одсећи полни орган. Када су њега „средили“ прешли су на другог комшију. Када су дошли до мене, Азра ме је ударила и ја сам посрнуо. Двојица су ме ухватила да не паднем, а Азра ме три пута ножем боцнула по лицу – испричао је Благојевић.

Он каже да је трећи убод био мало јачи, јер га је заболео и потекла је крв.

– Питала ме је кога сам убио. Рекао сам: „Сестро, кога ћу ја убити?“, на шта је она казала „Шта, сестро“ и тако ме гурнула да сам пао на под, након чега су ме остали почели тући. Двојица су стајала поврх и рекла ми да лижем крв. Избацили су ме кроз прозор. Пао сам на бетон и остао без свести, а касније сам се пробудио у подруму у који су ме одвукли – рекао је Благојевић, који је навео да „ниједан мушкарац није знао тако ударити руком као Азра“.

Сведок Борислав Миоданић рекао је да су њега и комшију Милована Аџића заробили припадници јединице „Мунгоси“ и везане шпагом и жицом одвели према селу Поље.

– Били смо отечени и крвави јер су нам поломили аркаде тако да смо слабо и видели. Успут смо копали и један ров, а поливали су нас хладном водом и врелом кафом. У некој кући је био мртав човек којег ми нисмо могли препознати ни унети у комби јер смо били јако исцрпљени – испричао је Миоданић.

ОПТУЖНИЦА

АЗРА Башић оптужена је да је као припадник Хрватског већа одбране /ХВО/ од 26. априла до почетка маја 1992. године у просторијама Дома ЈНА у Дервенти и на подручју села Поље учествовала у убиству, мучењу и наношењу великих патњи и повреда српским заробљеницима.

О. Матавуљ, Вечерње Новости

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*