Шулц: Улазак Крима у састав Русије је свршена ствар и нико га не може вратити силом

0

ЛИДЕР СОЦИЈАЛДЕМОКРАТА ВЕРУЈЕ ПОСЛЕ ТВ-ДУЕЛА СА МЕРКЕЛОВОМ У ДОБРЕ РЕЗУЛТАТЕ

Председник Алтернативе за Немачку Александар Гауланд изјавио је 19. августа да Берлин треба да призна да је Крим део Русије
ЛИДЕР немачких социјалдемократа Мартин Шулц, који је претходно годинама био на челу Европског парламента, изјавио је да се нада да добрим резултатима после телевизијског дуела који је имао с лидерком демохришћана и канцеларком Ангелом Меркел.

Анкете дају конзервативној коалицији Ангеле Меркел предност од 13 до 17 одсто над Социјалдемократском партијом, објавила је америчка новинска агенција Асошиејтид прес.

Шулц је у интервјуу за Редактионснецверк Дојчланд рекао да „успешан дуел може одиграти улогу замајца“.

„У недељу смо се први пут директно сучелили. Госпођа Меркел ту не може избегавати питања која избегава на другим местима“, рекао је Шулц.

Шулц није крио да наде полаже у то што се безмало половина гласача у Немачкој још није одлучила да ли ће гласати и коме ће дати свој глас.

Кандидат социјалдемократа за канцелара изјавио је, иначе, да је улазак Крима у састав Руске Федерације „свршена ствар“.

Притом је додатно прецизирао:

„Крим који припада Русији – то је готова чињеница, фактичко стање од којег се Москва неће одрећи. Ствари тако стоје да су Руси од тога направили готову ствар и на томе ће инсистирати иако је припајање полуострва Русији озбиљно кршење међународног права“.

Шулц није био у стању да наведе колико је Крим био у саставу Русије, али је признао:

„Крим је немогуће Москви узети силом. То је могуће само преговорима“.

Свему је додао и ово своје упозорење: „У сваком случају, није нам потребна трка у наоружању, као што жели Трамп и као што, можда, жели Путин“.

Председник Алтернативе за Немачку Александар Гауланд изјавио је 19. августа да Берлин треба да призна да је Крим део Русије.

Владимир Путин је већ више пута изјавио да је питање припадности Крима за Русију „затворено заувек“.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*