Суљо после Хашима, стао и уз Бакира: Смета му српски шовинизам

Бошњачко национално веће подржало потез лидера СДА и прозвало државне органе Србије. Угљанин каже да су „шовинистички изливи мржње београдских медија покушај збуњивања свог народа које неће успети"

0

БОШЊАЧКО национално веће подржава захтев БиХ за ревизију тужбе против Србије и позива државне органе Србије да овај захтев искористе за расветљавање злочина, разоткривање злочинаца, задовољење правде и обезбеђење сатисфакције бошњачким жртвама. На тај начин могу да скину терет одговорности са свих будућих генерација српског народа за злочине над Бошњацима који су почињени у њихово име.

Ово је данас у Новом Пазару навео председник БНВ и лидер СДА Сулејман Угљанин, који је рекао да су „шовинистички изливи мржње београдских медија према Бакиру Изетбеговићу, Бошњацима у Санџаку и Албанцима на Косову покушај збуњивања свог народа које неће успети“. – Очигледно је и да постоје неки људи који су директно везани за планирање и организовање геноцида и нормално је да се они противе ревизији тужбе, очекујем да ће међународна заједница у најкраћем року ово питање ставити на дневни ред како би се скинула љага са људског рода – додао је Угљанин.

Вечерње Новости

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*