Sumnjivo : Mlekara Gorana Ješića nije prihodovala ni dinar za celu godinu !

0

Prema podacima iz najnovijeg finansijskog izveštaja objavljenog na sajtu Agencije za privredne registre pre nekoliko dana, Ješićeva mlekara je u 2015. imala stalnu imovinu vrednu 6,48 miliona dinara, kao i obrtnu, vrednu 4,3 miliona dinara, dok je na zalihama bilo robe u vrednosti od 1,68 miliona dinara. No, u finansijskom izveštaju se navodi da je poslovni prihod mlekare u 2015. bio nula dinara. To je čudno s obzirom na činjenicu da je najmanje jedan kupac proizvoda Ješićeve mlekare poznat, i to ni manje ni više nego KC Vojvodine.

– Ovako deluje kao da im je Ješić poklanjao mleko i mlečne proizvode, iako su imali ugovor po kome ih je KC Vojvodine od njega otkupljivao. Šta je onda s tim novcem ako on nije proknjižen kao prihod kroz dokumentaciju mlekare?! – pita se sagovornik „Alo!“ dobro upućen u Ješićeve „poslove“.

No, ovo nije prva stvar koja ne štima u radu „Milk Republic“. Kako je „Alo!“ već ekskluzivno pisao, od samog početka postojao je niz neregularnosti, pa su im tako čak i dozvole za rad bile izdate pod čudnim okolnostima. Zbog toga je 1. aprila izvršena i vanredna inspekcijska kontrola, nakon koje je Uprava za veterinu konstatovala da se proizvodnja u objektima mlekare u Irmovu izvodi u katastrofalnim uslovima, uz brojne nepravilnosti.

Takođe, iako je upravo Ješić pre tri godine pokrenuo čuvenu aferu „aflatoksin“ optužujući domaće proizvođače mleka da truju građane mlekom sa nedozvoljenom količinom aflatoksina u svojim proizvodima, u njegovoj mlekari, po svemu sudeći, nije se uopšte vodilo računa o njegovom prisustvu! To je konstatovala veterinarska inspekcija. Zbog svega navedenog Uprava za veterinu je pokrenula postupak protiv službenika koji su izdali rešenje za rad Ješićeve mlekare. Četvoro službenika koji su odobrili rad „Milk Republic“ udaljeno je s posla i protiv njih je pokrenut disciplinski postupak zbog neregularno izdatog rešenja.

Ni firma „Fruit Republic“, koja se bavi proizvodnjom džema, ajvara i slatkog, a koja je u vlasništvu Ješićeve supruge Ružice, ne radi najsjajnije.

Alo

POSTAVI ODGOVOR

*