Супруга покојног Оливера: Вучић нам је много помогао!

0

Александар Вучић био је у сталном контакту са Оливером док је био у притвору, а и приватно нам је помагао кад год је затребало, каже за Српски телеграф Милена Ивановић у првом интервју који даје након бруталног убиства супруга.

Са тугом у гласу удовица лидера Грађанске иницијативе потврђује оно што је изговорио председник Србије, али, као ни он, није желела да износи детаље сусрета са Вучићем јер се ту, како наводи, ради о приватним стварима.

Kолико често су ваш Оливер и Александар Вучић били у контакту?
– Најтежи период у животу мог покојног мужа биле су три и по године које је провео у притвору, током којег је нашег сина и мене виђао под надзором стражара. Ипак, неизмерно му је значила подршка појединих политичара из Београда, међу којима је био и Александар Вучић, и то није никаква тајна. Председник је сам то истакао јавно више пута. Он га је посећивао и често контактирао са њим. Били су и на телефонској вези. Нудио нам је помоћ и приватно, знала сам да, шта год да ми треба, могу да му се обратим. Те ствари нису имале везе са политиком.

Од убиства је прошло 10 дана, имате ли било какве информације о току истраге и можете ли да претпоставите ко је убио вашег супруга?
– Јако сам бесна због свакаквих нагађања у медијима иако се заиста трудим да што мање гледам телевизију и читам новине. Оливер је више од свега на свету мрзео нагађања и зато ни ја сада не желим да спекулишем ко се крије иза овог стравичног злочина јер то није мој посао!

Нико нам ништа не јавља нити нам се ко обраћа, а прошло је довољно времена и надлежни органи још немају осумњиченог. Нема никаквих конкретних трагова, све је мутно и нејасно. Надам се да ће нас у наредних неколико дана обавестити о томе ко је убица и наручилац убиства. Желим и заслужујем да знам ко ми је отео мужа и мом детету оца.

У медијима се спекулише да ћете ући у политику и наставити тамо где је Оливер стао?
– У овим страшним тренуцима кроз које пролазимо моје дете и ја успели сте да ме насмејете. Наравно, смејем се од муке. Политику мрзим више од свега и не бих ушла у те воде ни по коју цену. Покушавам свог сина и себе да сачувам од политике. Они који причају и пишу да „ја настављам где је Оливер стао“ измишљају. Политике ми је доста за цео живот и да је среће да ни Оливер никада није ушао у све ово, данас би био жив. Тренутно размишљам о другим стварима, све ми је важније од политике.

Пре неколико дана сте за наш лист рекли да се нећете вратити на Kосово. Јесте ли чврсти у тој одлуци?
– Мој син и ја остајемо у Београду. Никада се на Kосово нећу вратити!

Kако је мали Богдан поднео када сте му саопштили да се тата неће вратити?
– Поднео је то као одрасла особа, мислим да не жели још да дели своју тугу. Богдан је дете које је много тога превалило преко главе и у стању је да поднесе више бола него остала деца. Он је јак и несаломив мали човек. Одлагала сам да му саопштим страшну истину пошто је превише болело… Ипак, слутио је нешто и схватила сам да заслужује да зна, а и плашила сам се да ће чути на телевизији, што би било ужасно. Договорили смо се да бринемо једно о другом и да се волимо и помажемо, то је оно што би наш Оливер за нас желео.

 

 

Република

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*