Супруга протестантског проповедника: „Ништа ми нисмо украли, ми се бавимо трговином“!

0

Снежана Бихлер, чији супруг Вили (50) је ухапшен због сумње да је проневерио пакетиће из хуманитарне помоћи, каже да сваке године уочи Божића црква добија пакетиће и дели их свима не гледајући на веру

12-paketici-1_620x0

Ништа ми нисмо украли. Неке поклоне смо повадили из кутија, а пошто нисмо знали где ћемо са том амбалажом бацили смо је у канал. Е то нисмо смели да урадимо, јер тако може да се загади околина.

Ово за „Новости“ каже Снежана Бихлер, чији супруг Вили (50) је ухапшен пре два дана због сумње да је проневерио пакетиће из хуманитарне помоћи, које су деца из Немачке послала својим вршњацима из Војводине.

Снежана тврди да је само њиховој породици било потребно око 50 пакетића које су поделили својима у Бездану, Сомбору, Сивцу и Темерину.

– Мој супруг Вили је проповедник, служи и моли се Богу. Сваке године уочи Божића црква добија пакетиће и дели их свима не гледајући на веру – каже Снежана. – Не знам одакле су стигли поклони, јер их је било с разних страна. Иначе, истина је да се ми бавимо и трговином.

Снежана наводи да је у кући и црква и да у њу долазе грађани свих вероисповести, од католичке до муслиманске.

– За нас је ово шок, јер је Вили сада изгубио ауторитет међу верницима у Војводини – наставља Снежана. – Он никад није имао проблема са законом, а познају га многи у овом делу Србије. Његов отац Карло имао је луна-парк и путовао по целој Војводини.

Иначе, породицу Бихлер чини осам чланова породице и нико од њих не може да верује да је Вили украо хуманитарну помоћ.

Проповедник Евангелистичке цркве Вили Бихлер (50) из Сомбора, осумњичен је да је из цркве у Улици Вере Гуцуње број 78, у овом граду, украо и продао пакетиће намењене деци. Њега је сомборска полиција ухапсила у среду, а терети се да је починио кривично дело проневера. По налогу Основног јавног тужилаштва, одређено му је задржавање до 48 сати, и уз кривичну пријаву биће приведен тужиоцу.

На десетине празних кутија у којима су били новогодишњи пакетићи за децу пронађени су пре три дана у близини Великог бачког канала, код Стапарског моста, само неколико километара од центра Сомбора. Случај је одмах пријављен полицији, а слике бачене амбалаже објављене су на друштвеним мрежама.

Бачене кутије хуманитарне помоћи

НЕМАЧКА ПОМОЋ

КАКО се испоставило, украдене поклоне су послала деца из јужног дела Немачке малишанима у Војводини… Прича се да су бројне институције и организације преузимале дарове и прослеђивале их даље. Један део, како се сумња, проповедник је однео из цркве и продао.

 

 

 

Вечерње новости

 

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*