Шутановац: Без подршке ДС нема победе опозиције

Председник Демократске странке (ДС) Драган Шутановац изјавио је да је та странка "кичма окупљања" и подршке победничком кандидату на председничким изборима и да без подршке ДС ниједан кандидат опозиције нема велике шансе.

0

„Све време апелујем на све политичке учеснике који желе промене набоље у нашој земљи да подржимо заједничког кандидата. Међутим, кандидат за кога се определимо мора да има кристално јасну политику за ново време и да се прецизно одреди како према прошлости тако и према будућности“, рекао је Шутановац у интервјуу за лист Ало.

На питање да ли ће, као и бивши председник ДС Бојан Пајтић, и та странка подржати актуелног заштитника грађана на председничким изборима, Шутановац је рекао да је Саша Јанковић одличан кандидат и да се на месту омбудсмана показао као човек који се бескомпромисно бори за правну државу и интересе грађана.

На питање да ли је могуће да странка подржи бившег министра спољних послова и некадашњег члана ДС Вука Јеремића, Шутановац је рекао да је његово искључење из странке била „катастрофално лоша одлука“, али да у руководству странке више нема функционера који су ту одлуку донели.

„Интересантно је да управо неки од тих функционера данас пружају подршку Јеремићу“, рекао је Шутановац.

Говорећи о могућности да уз председничке буду расписани и парламентарни избори, Шутановац је рекао да је ДС и организационо и политички спремна за њих.

„Погубни резултати, све лошији животни стандард, честа поскупљења, урушавање правне државе и институције свакодневно указују на то да је Србији потребна нова Влада, којој ће живот грађана бити на правном месту а правна држава аксиом. Немам дилему да такву владу може да води једино премијер из ДС“, рекао је Шутановац.

РТВ

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*