ШУТАНОВАЦ: ДС су опљачкали Пајтић и Ђилас

0

Сукоб демократа са бившим лидерима те странке који су је водили након 2012. године постаје све жешћи како се ближе београдски избори.

Председник ДС Драган Шутановац поручио је да су Бојан Пајтић и Драган Ђилас опљачкали ту странку. Kако је навео у интервјуу листу Данас, „руководства после 2012. су својим незнањем, али и лошим одлукама странку девастирали како у бирачком телу тако и финансијски и довели ДС у огромне дугове из којих још не могу да се извуку“. Упитан да ли мисли на Ðиласа и Пајтића, Шутановац је одговорио:

– На обојицу. Зато сам се и кандидовао за председника ДС, како бисмо урадили све и зауставили слободан пад.

Пејић: Не могу да се обуздају
Директор агенције Фактор плус Владимир Пејић за Српски телеграф наводи да бивши и садашњи чланови ДС не могу да се обуздају и да сачекају да прођу избори како би се посвађали.

– Шутановац је изнео озбиљне оптужбе на рачун Ђиласа и Пајтића и обећао извештаје који то показују после београдских избора, али очигледно да ни једна ни друга страна не могу да се суздрже дотад, па се пецкају. Реч је такође и о личним сукобима јер су они сад једни другима конкуренти, а поврх свега Пајтић је члан ДС, а подржава Ђиласа. Уопште није добро то што раде.

ЖЕСТОKА ПОЛЕМИKА
Дуг је, наставља Шутановац, настајао од 2012. надаље, али њиме ће се ДС бавити после 5. марта, кад прођу избори. За финансијску дубиозу, каже, није крив Борис Тадић, који је данас са њим у коалицији.

– Извештај је сачињен и у њему се јасно види коме дугује ДС, ко камати ДС и ко се према њему односи као да је непријатељска странка – наводи председник демократа.

На питање Српског телеграфа да ли им је Шутановац лично замерио због дугова ДС, Пајтић и Ђилас јуче нису одговорили.

Није дошао на прославу
Демократска странка обележила је у суботу 28 година од обнављања свог рада, а на свечаност није дошао бивши лидер који је и даље члан странке Бојан Пајтић. Он је на изборима за Београд подржао Драгана Ђиласа.

– Поздрав, Бојане, баш бих волео да знам ко нас је увалио у дугове и ко је трошио средства у личну, а не страначку корист. Kо се понашао недомаћински према ДС и државним буџетима? Сигуран сам да је то неколико људи због којих нас све зову жутим лоповима… – написао је Салак, на шта је Пајтић узвратио да не спада у ту категорију људи и затражио од њега тачне податке.

– Елем, ко је потписао да само једној агенцији буде усмерено 10 милиона евра у кампањи 2012? – упитао је Пајтић, а Салак је најавио да ће након избора у Београду обелоданити сва имена и податке.

НИСУ ЧИСТА ПОСЛА
Аналитичар Дејан Вук Станковић оцењује да то што Ђилас и Пајтић ћуте речито говори да ствари нису чисте.

– Биће занимљиво кад изађу на видело подаци који сигурно постоје. Јавност ће бити упозната ко је, како, колико и у ком временском периоду профитирао у тренутку кад је странка била у блокади. Уједно ће бити и јасно зашто бивше демократе иду у много колона, као и какви су односи између Ђиласа, Шапића и Пајтића с једне стране и ДС са друге.

 

 

Република

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*