Шутановац: Јанковић би могао да победи Вучића

Председник Демократске странке (ДС) Драган Шутановац изјавио је данас да сматра да ће се лидер Српске напредне странке Александар Вучић кандидовати за председника Србије, али да у другом кругу може да га победи Саша Јанковић

0

Председник Демократске странке (ДС) Драган Шутановац изјавио је данас да сматра да ће се лидер Српске напредне странке Александар Вучић кандидовати за председника Србије, али да у другом кругу може да га победи Саша Јанковић.

Шутановац је за Н1 рекао да мисли да ће Вучић бити кандидат СНС на председничким изборима, јер има већу подршку од Томислава Николића.

„Ако се то деси, биће тешко у другом кругу, али мислим да Саша Јанковић може да га победи, јер нико није веровао да ће Борис Тадић да победи 2004. године“, рекао је Шутановац.

Он је додао да ће Јанковић, чију је кандидатуру подржао ДС, поднети оставку када буду расписани избори, али да би по његовој оцени требало да то учини чак и раније.

„Не мислим да (Јанковић) злоупотребљава функцију, али мислим да треба да крене у кампању што пре, нема потребе да се доказује на позицији. Давао је изјаве као грађанин и као заштитник грађана, али сада бих волео да се укључи у политички живот што пре“, рекао је Шутановац.

Према његовим речима ДС није калкулисао у договору са другим странкама опозиције, а залагао се и да опозиција има једног кандидата на председничким изборима.“Јанковић има велике шансе и очекујем да победи на изборима. Дилема је била ко може да победи, Јанковић је много бољи кандидат, док Јеремића није било ту пет година, показао је да брине и о друштву и о грађанима“, рекао је он.

Шутановац је навео и да није покушао да одврати Јеремића од кандидатуре, већ да је увек јавно говорио да је за демократску Србију и за развој земље најбоље да опозоција има једног кандидата.

На питање да ли очекује да Борис Тадић и Саша Радуловић подрже Јанковића као председничког кандидата, Шутановац је одговорио да не може да прочита будућност, али да они вредносно припадају Јанковићу.

„Уверен сам да ће то да се заврши добро. Чекам да кренемо у кампању, после пет година накарадног вођења државе време је да добијемо председника“, рекао је Шутановац.

Поводом тога што је Вука Јеремића подржао председник одборничке групе ДС-а у Скупштни Војводине Борислав Новаковић, Шутановац је рекао да је Главни одбор странке овластио Председништво да донесе одлуку о подршци на председничким изборима и да сада очекује да ће Јанковић добити подршку Главног одбора странке.

„Водила се дебата на ГО и Новаковић је био једини глас који није имао мишљење које имају остали чланови странке, на ГО ћемо видети колико је то људи. Новаковић је човек с великим искуством, ја никада нисам наступао у јавности на начин на који он ради. Не очекујем да ГО преиначи одлуку, руководство има подршку. Немам информацију да се нешто дешава у странци, то ће бити донето на ГО великом већином, ми дајемо право сваком члану да изрази своје мишљење“, закључио је Шутановац.

БЕТА

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*